eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaakopalipsa › Re: akopalipsa
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
    0.net!weretis.net!feeder4.news.weretis.net!ecngs!feeder2.ecngs.de!81.171.118.61
    .MISMATCH!peer01.fr7!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.
    news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-f
    or-mail
    Reply-To: p...@w...up.wroc [kropka] pl
    Subject: Re: akopalipsa
    References: <nmo3vf$5h3$1@node1.news.atman.pl> <nmo4h0$oun$1@node2.news.atman.pl>
    <nmo4uh$6mq$1@node1.news.atman.pl> <nmo5pl$q8s$1@node2.news.atman.pl>
    <nmo76d$97r$1@node1.news.atman.pl> <nmo80r$9vp$1@node1.news.atman.pl>
    <nn4cn7$f66$1@node1.news.atman.pl> <nn4fvc$hpq$1@node2.news.atman.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <nn50jl$2bs$1@node2.news.atman.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <nn53cf$54v$1@node2.news.atman.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <579617d4$0$12555$65785112@news.neostrada.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    From: Paweł Pawłowicz <p...@w...up.wroc [kropka] pl>
    Date: Mon, 25 Jul 2016 15:52:55 +0200
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:45.0) Gecko/20100101 Thunderbird/45.2.0
    MIME-Version: 1.0
    In-Reply-To: <s...@f...lasek.waw.pl>
    Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 20
    Message-ID: <579619b6$0$652$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 83.26.254.188
    X-Trace: 1469454774 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 652 83.26.254.188:31788
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    X-Received-Bytes: 2224
    X-Received-Body-CRC: 1813179197
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:703155
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2016-07-25 o 15:49, Jarosław Sokołowski pisze:
    > Pan Paweł Pawłowicz napisał:
    >
    >>> Saletra, cukier, woda -- tak z grubsza wygląda przyrządzanie mieszanki
    >>> do peklowania. No, jeszcze jakieś korzenie się przydają.
    >>
    >> Dziś saletry już nie wolno. Stosuje się NaCl zawierający 0.6% azotynu
    >> sodu. O, przepraszam, azotanu(III).
    >> Nazywa się to peklosól.
    >
    > Wydaje mi się, że całkiem niedawno widziałem w sklepie spożywczym torebkę
    > z napisem "saletra potasowa". Na pewno nie "pekosól". Więc możę nie wolno,
    > ale można?

    Tak to chyba jest. W przemyśle jest zakazane, ale na własny użytek
    możesz, co chcesz. Oczywiście do momentu, kiedy prezes, o, przepraszam,
    Pan Prezes, nie zabroni. W trosce o nasze dobro, oczywiście.

    Paweł

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: