eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaakopalipsa › Re: akopalipsa
  • Data: 2016-07-25 15:56:57
    Temat: Re: akopalipsa
    Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Pan Paweł Pawłowicz napisał:

    >>>> Saletra, cukier, woda -- tak z grubsza wygląda przyrządzanie mieszanki
    >>>> do peklowania. No, jeszcze jakieś korzenie się przydają.
    >>>
    >>> Dziś saletry już nie wolno. Stosuje się NaCl zawierający 0.6% azotynu
    >>> sodu. O, przepraszam, azotanu(III).
    >>> Nazywa się to peklosól.
    >>
    >> Wydaje mi się, że całkiem niedawno widziałem w sklepie spożywczym torebkę
    >> z napisem "saletra potasowa". Na pewno nie "pekosól". Więc możę nie wolno,
    >> ale można?
    >
    > Tak to chyba jest. W przemyśle jest zakazane, ale na własny użytek
    > możesz, co chcesz. Oczywiście do momentu, kiedy prezes, o, przepraszam,
    > Pan Prezes, nie zabroni. W trosce o nasze dobro, oczywiście.

    W takim razie to ja bym przyrządził z jabłkami i majerankiem. Ale najpierw
    niech trochę powisi, aż skruszeje.

    Jarek

    --
    W dodatku cała w buraczkach
    Taka to była dziwaczka

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: