eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaakopalipsa › Re: akopalipsa
  • Data: 2016-07-25 15:49:37
    Temat: Re: akopalipsa
    Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Pan Paweł Pawłowicz napisał:

    >> Saletra, cukier, woda -- tak z grubsza wygląda przyrządzanie mieszanki
    >> do peklowania. No, jeszcze jakieś korzenie się przydają.
    >
    > Dziś saletry już nie wolno. Stosuje się NaCl zawierający 0.6% azotynu
    > sodu. O, przepraszam, azotanu(III).
    > Nazywa się to peklosól.

    Wydaje mi się, że całkiem niedawno widziałem w sklepie spożywczym torebkę
    z napisem "saletra potasowa". Na pewno nie "pekosól". Więc możę nie wolno,
    ale można?

    --
    Jarek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: