eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaakopalipsaRe: akopalipsa
  • Data: 2016-07-25 15:52:55
    Temat: Re: akopalipsa
    Od: Paweł Pawłowicz <p...@w...up.wroc [kropka] pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2016-07-25 o 15:49, Jarosław Sokołowski pisze:
    > Pan Paweł Pawłowicz napisał:
    >
    >>> Saletra, cukier, woda -- tak z grubsza wygląda przyrządzanie mieszanki
    >>> do peklowania. No, jeszcze jakieś korzenie się przydają.
    >>
    >> Dziś saletry już nie wolno. Stosuje się NaCl zawierający 0.6% azotynu
    >> sodu. O, przepraszam, azotanu(III).
    >> Nazywa się to peklosól.
    >
    > Wydaje mi się, że całkiem niedawno widziałem w sklepie spożywczym torebkę
    > z napisem "saletra potasowa". Na pewno nie "pekosól". Więc możę nie wolno,
    > ale można?

    Tak to chyba jest. W przemyśle jest zakazane, ale na własny użytek
    możesz, co chcesz. Oczywiście do momentu, kiedy prezes, o, przepraszam,
    Pan Prezes, nie zabroni. W trosce o nasze dobro, oczywiście.

    Paweł

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: