eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaTermotransfer i "cynowanie" po radzieckuRe: Termotransfer i "cynowanie" po radziecku
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!not-for-mail
    From: J.F. <j...@p...onet.pl>
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    Subject: Re: Termotransfer i "cynowanie" po radziecku
    Date: Wed, 13 Jan 2010 19:16:41 +0100
    Organization: -
    Lines: 25
    Message-ID: <c...@4...com>
    References: <Pine.WNT.4.64.1001122028530.448@quad>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <3...@4...com>
    <hiit1f$b1m$1@nemesis.news.neostrada.pl>
    <p...@4...com>
    <hij04s$cc6$2@nemesis.news.neostrada.pl> <hij1rd$2dk$1@news.onet.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl> <hijsuv$bm3$1@inews.gazeta.pl>
    <1...@p...pl> <hikakn$1f7$1@inews.gazeta.pl>
    <5...@p...pl>
    NNTP-Posting-Host: h82-143-187-50-static.e-wro.net.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.onet.pl 1263406599 6243 82.143.187.50 (13 Jan 2010 18:16:39 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Wed, 13 Jan 2010 18:16:39 +0000 (UTC)
    X-Newsreader: Forte Agent 1.93/32.576 English (American)
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:579639
    [ ukryj nagłówki ]

    On Wed, 13 Jan 2010 12:44:59 +0100, RoMan Mandziejewicz wrote:
    >Hello Krzysztof,
    >A Ty potrafisz czytać? To przeczytaj uważnie:
    >"Kiszenie, pot. kwaszenie ? jeden ze sposobów utrwalania (konserwacji)
    >żywności przeznaczonej do spożycia lub na paszę (kiszonki), opierający
    >się na procesie ___fermentacji___ ___mlekowej___"
    >
    >I trafiamy do: http://pl.wikipedia.org/wiki/Fermentacja_mlekowa a tam
    >jak wół, również w pierwszym zdaniu:
    >
    >"Fermentacja mlekowa - fermentacja węglowodanów do kwasu mlekowego
    >odbywająca się pod wpływem działania ___bakterii___ ___mlekowych___."

    Tak po prawdzie to z tego wprost nie wynika ze jedynie te bakterie
    potrafia to zrobic, a nie np same ogorki.

    Co prawda ponizej jest inny tekst
    Zastosowanie bakterii mlekowych w przemyśle spożywczym
    -w przemyśle warzywnym (kwaszenie ogórków i kapusty)

    Te bakterie to gdzie zyja - w ogorach ?

    J.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: