eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaTermotransfer i "cynowanie" po radzieckuRe: Termotransfer i "cynowanie" po radziecku
  • Data: 2010-01-13 22:27:08
    Temat: Re: Termotransfer i "cynowanie" po radziecku
    Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Pan Zbych napisał:

    >>>>>> Te bakterie to gdzie zyja - w ogorach ?
    >>>>> Są również na powierzchni roślin, w wodzie wodociągowej itd. To
    >>>>> najbardziej rozpowszechnione bakterie.
    >>>> Ale ja zalewam wrzatkiem !
    >>> To narażasz się na zakażenie przypadkowym szczepem. Ogórków do
    >>> kiszenia się wrzątkiem nie zalewa. Zalewaj przegotowaną, letnią wodą z
    >>> solą.
    >>
    >> Czyli gdzie te bakterie zyja - na powierzchni skorki ?
    >
    > Wikipedia twierdzi, że tak:
    >
    > The fermentation process is entirely dependent on the aturally-occurring
    > Lactobacillus bacteria that normally cover the skin of a growing
    > cucumber. Since these are routinely removed during commercial
    > harvesting/packing processes, traditionally-prepared pickles can only be
    > made from freshly-harvested cucumbers, unless the bacteria is
    > artificially replaced.

    Troche głupio, że wiedzę na temat Teorii Kiszenia Ogóra trzeba czerpać
    z angielskiego wydania Wikipedii. A poza tym, wszystko to szczera prawda.

    --
    Jarek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: