eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaTermotransfer i "cynowanie" po radzieckuRe: Termotransfer i "cynowanie" po radziecku
  • Data: 2010-01-13 22:01:25
    Temat: Re: Termotransfer i "cynowanie" po radziecku
    Od: Zbych <a...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    J.F. pisze:
    > On Wed, 13 Jan 2010 21:23:54 +0100, RoMan Mandziejewicz wrote:
    >> Hello J,
    >>>>> Te bakterie to gdzie zyja - w ogorach ?
    >>>> Są również na powierzchni roślin, w wodzie wodociągowej itd. To
    >>>> najbardziej rozpowszechnione bakterie.
    >>> Ale ja zalewam wrzatkiem !
    >> To narażasz się na zakażenie przypadkowym szczepem. Ogórków do
    >> kiszenia się wrzątkiem nie zalewa. Zalewaj przegotowaną, letnią wodą z
    >> solą.
    >
    > Czyli gdzie te bakterie zyja - na powierzchni skorki ?

    Wikipedia twierdzi, że tak:

    The fermentation process is entirely dependent on the aturally-occurring
    Lactobacillus bacteria that normally cover the skin of a growing
    cucumber. Since these are routinely removed during commercial
    harvesting/packing processes, traditionally-prepared pickles can only be
    made from freshly-harvested cucumbers, unless the bacteria is
    artificially replaced.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: