eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaTermotransfer i "cynowanie" po radzieckuRe: Termotransfer i "cynowanie" po radziecku
  • Data: 2010-01-13 18:16:41
    Temat: Re: Termotransfer i "cynowanie" po radziecku
    Od: J.F. <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On Wed, 13 Jan 2010 12:44:59 +0100, RoMan Mandziejewicz wrote:
    >Hello Krzysztof,
    >A Ty potrafisz czytać? To przeczytaj uważnie:
    >"Kiszenie, pot. kwaszenie ? jeden ze sposobów utrwalania (konserwacji)
    >żywności przeznaczonej do spożycia lub na paszę (kiszonki), opierający
    >się na procesie ___fermentacji___ ___mlekowej___"
    >
    >I trafiamy do: http://pl.wikipedia.org/wiki/Fermentacja_mlekowa a tam
    >jak wół, również w pierwszym zdaniu:
    >
    >"Fermentacja mlekowa - fermentacja węglowodanów do kwasu mlekowego
    >odbywająca się pod wpływem działania ___bakterii___ ___mlekowych___."

    Tak po prawdzie to z tego wprost nie wynika ze jedynie te bakterie
    potrafia to zrobic, a nie np same ogorki.

    Co prawda ponizej jest inny tekst
    Zastosowanie bakterii mlekowych w przemyśle spożywczym
    -w przemyśle warzywnym (kwaszenie ogórków i kapusty)

    Te bakterie to gdzie zyja - w ogorach ?

    J.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: