eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaSzybkochłodząca lodówkaRe: Szybkochłodząca lodówka
  • Data: 2013-08-06 22:50:03
    Temat: Re: Szybkochłodząca lodówka
    Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Pan John Smith napisał:

    >>>>> Pracowałem w czeskim browarze, tam robią piwo w 7°C,
    >>>>> a majstrowie (w czasie pracy) piją tylko takie piwo.
    >>>> W pracy człowiek nie jedną mękę znosi. Trzeba było spytać,
    >>>> co piją jak skończą szychtę.
    >>> Pytałem. Odpowiadali: pijemy to samo :)
    >> Ale czy w tej samej temperaturze?
    > Raczej nie, przecież piwo po kilku godzinach się ogrzeje.

    To nie mógł ochłodzić (lub niedopuścić do podgrzania)? A może nie ma
    takiej potrzeby? Może to piwo o temperaturze 7°C, to coś jak mleko
    prosto od krowy, czyli pite przy parametrach technologicznych?
    Może właściwa temperatura spożycia powinna być wyższa?

    >>> Mistrz zakładu wypijał 10 litrów (słownie dziesięć) piwa
    >>> drożdżowego dziennie.
    >>
    >> Czy "piwo drożdzowe" znaczy tu coś konkretnego? Każde piwo jest
    >> drożdżowe, ale te krótko i intensywnie fermentowane, które mają
    >> nieodfiltrowane zdechłe drożdże, pija się zwykle zimniejsze od
    >> innych.
    >
    > Piwo które jest w sklepach jest odfiltrowane (bez osadów i drożdży)
    > i najczęściej pasteryzowane, czyli lura dla piwosza, można to wylać
    > tylko do ścieku.

    E tam. Filtracja (przez jakieś okrzemki) zawsze była elementem produkcji
    większości gatunków piwa. A osady, to tylko wyjątkowo, w czymś takim
    jak piwo grodziskie lub podobne.

    --
    Jarek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: