eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaCzyszczenie rtęci?Re: Czyszczenie rtęci?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
    From: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl>
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    Subject: Re: Czyszczenie rtęci?
    Date: Wed, 14 Apr 2010 16:06:10 +0000 (UTC)
    Organization: : : :
    Lines: 23
    Message-ID: <s...@f...lasek.waw.pl>
    References: <hpo8fi$eva$1@news.onet.pl> <hpp86a$ab4$1@news.onet.pl>
    <hppg3i$n46$1@inews.gazeta.pl> <hpq518$c5d$1@atlantis.news.neostrada.pl>
    <hpqa7l$7cm$1@inews.gazeta.pl> <hpqef4$4li$1@atlantis.news.neostrada.pl>
    <3...@4...com>
    <h...@p...onet.pl> <hq02ih$lmf$1@nemesis.news.neostrada.pl>
    <h...@p...onet.pl> <hq2irm$elm$1@nemesis.news.neostrada.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl> <h...@p...onet.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <1...@p...pl>
    <7...@k...googlegroups.com>
    NNTP-Posting-Host: 77-254-168-68.adsl.inetia.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: inews.gazeta.pl 1271261170 11692 77.254.168.68 (14 Apr 2010 16:06:10 GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Wed, 14 Apr 2010 16:06:10 +0000 (UTC)
    X-User: zzxxccvv
    User-Agent: slrn/0.9.8.1 (Linux)
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:586876
    [ ukryj nagłówki ]

    shg napisało:

    >> Zapewniam, że czysty kwas mlekowy capi ochydnie. Nie aż tak jak
    >> masłowy ale nie jest to zapach przyjemny. Jeśli kiedykolwiek miałeś do
    >> czynienia z przekwaszoną kapustą kiszoną, to powinieneś ten zapach
    >> znać.
    >
    > Może jakiś zanieczyszczony miałeś, z bakteriami na przykład? Zapewniam
    > że ma bardzo słaby zapach i niespecjalnie odrzucający, słodkawy, mam
    > pod ręką pojemnik czystego, do zastosowań farmaceutycznych.
    > Wyprodukowany kilka miesięcy temu. Nie za bardzo kojarzy mi się z
    > ogórkami, czy kapustą. Z ciekawości spróbowałem, smak ma paskudny i
    > nieprzyjemnie szczypie w język, to szczypanie to już raczej bardziej
    > takie kojarzące się z wyrobami kiszonymi.

    Miałem takiego kwacha w stężeniu bodajże 50% (cz.d.a.), ale mi się
    wyzużywał do celów kuchennych. Po właściwym rozcieńczeniu można
    stosować zamiast octu, choćby do konserwowania grzybków. Nad octem
    ma taką przewagę, że w tym stężeniu nie ma wyczuwalnego zapachu.
    Z powodu ceny kwasu takie przetwory nie są jednak powszechne.

    --
    Jarek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: