eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaCzyszczenie rtęci?Re: Czyszczenie rtęci?
  • Data: 2010-04-14 16:06:10
    Temat: Re: Czyszczenie rtęci?
    Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    shg napisało:

    >> Zapewniam, że czysty kwas mlekowy capi ochydnie. Nie aż tak jak
    >> masłowy ale nie jest to zapach przyjemny. Jeśli kiedykolwiek miałeś do
    >> czynienia z przekwaszoną kapustą kiszoną, to powinieneś ten zapach
    >> znać.
    >
    > Może jakiś zanieczyszczony miałeś, z bakteriami na przykład? Zapewniam
    > że ma bardzo słaby zapach i niespecjalnie odrzucający, słodkawy, mam
    > pod ręką pojemnik czystego, do zastosowań farmaceutycznych.
    > Wyprodukowany kilka miesięcy temu. Nie za bardzo kojarzy mi się z
    > ogórkami, czy kapustą. Z ciekawości spróbowałem, smak ma paskudny i
    > nieprzyjemnie szczypie w język, to szczypanie to już raczej bardziej
    > takie kojarzące się z wyrobami kiszonymi.

    Miałem takiego kwacha w stężeniu bodajże 50% (cz.d.a.), ale mi się
    wyzużywał do celów kuchennych. Po właściwym rozcieńczeniu można
    stosować zamiast octu, choćby do konserwowania grzybków. Nad octem
    ma taką przewagę, że w tym stężeniu nie ma wyczuwalnego zapachu.
    Z powodu ceny kwasu takie przetwory nie są jednak powszechne.

    --
    Jarek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: