eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaakopalipsaRe: akopalipsa
  • Data: 2016-07-25 15:44:53
    Temat: Re: akopalipsa
    Od: Paweł Pawłowicz <p...@w...up.wroc [kropka] pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 2016-07-25 o 15:36, Jarosław Sokołowski pisze:
    > HF5BS pisze:
    >
    >>> Taka mieszanka sama w sobie nie jest bardzo niebezpieczna, poza tym, że
    >>> pali
    >>
    >> Zanim to zzrobię, to wolę się porządnie upewnić, nie chcę nikomu zrobić
    >> krzywdy.
    >
    > Saletra, cukier, woda -- tak z grubsza wygląda przyrządzanie mieszanki do
    > peklowania. No, jeszcze jakieś korzenie się przydają.

    Dziś saletry już nie wolno. Stosuje się NaCl zawierający 0.6% azotynu
    sodu. O, przepraszam, azotanu(III).
    Nazywa się to peklosól.

    P.P.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: