eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.sci.inzynieriaRe: Ostrzenie nożaRe: Ostrzenie noża
  • X-Received: by 2002:ac8:5c52:0:b0:304:bdf7:f4a2 with SMTP id
    j18-20020ac85c52000000b00304bdf7f4a2mr5030032qtj.75.1654198701776; Thu,
    02 Jun 2022 12:38:21 -0700 (PDT)
    X-Received: by 2002:ac8:5c52:0:b0:304:bdf7:f4a2 with SMTP id
    j18-20020ac85c52000000b00304bdf7f4a2mr5030032qtj.75.1654198701776; Thu,
    02 Jun 2022 12:38:21 -0700 (PDT)
    Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.man.lodz.pl!newsfeed.pionier.net.p
    l!3.eu.feeder.erje.net!feeder.erje.net!proxad.net!feeder1-2.proxad.net!209.85.1
    60.216.MISMATCH!news-out.google.com!nntp.google.com!postnews.google.com!google-
    groups.googlegroups.com!not-for-mail
    Newsgroups: pl.sci.inzynieria
    Date: Thu, 2 Jun 2022 12:38:21 -0700 (PDT)
    In-Reply-To: <3...@g...com>
    Injection-Info: google-groups.googlegroups.com; posting-host=46.134.187.193;
    posting-account=XS5sXwoAAABKU0kHcsk_nashWaidAu0Q
    NNTP-Posting-Host: 46.134.187.193
    References: <t6ii7q$25h$1@gioia.aioe.org> <t6o3bf$1su0$1@gioia.aioe.org>
    <t6qs7d$7f8$2@gioia.aioe.org>
    <a...@g...com>
    <t6spmc$1gu4$2@gioia.aioe.org> <rEzkK.312199$4c1.116826@fx13.ams1>
    <t724sv$fh4$1@gioia.aioe.org> <xw2lK.91$D41.41@fx07.ams1>
    <t75fnc$rpd$1@gioia.aioe.org> <62977fe4$0$471$65785112@news.neostrada.pl>
    <t7854f$i74$1@gioia.aioe.org> <62986ed6$0$490$65785112@news.neostrada.pl>
    <256u86ntqdy4.lls54va9kv92$.dlg@40tude.net>
    <6298b00a$0$470$65785112@news.neostrada.pl>
    <1...@4...net>
    <6298d9ba$0$470$65785112@news.neostrada.pl>
    <4...@4...net>
    <6298ed16$0$473$65785112@news.neostrada.pl>
    <6...@g...com>
    <3...@g...com>
    User-Agent: G2/1.0
    MIME-Version: 1.0
    Message-ID: <6...@g...com>
    Subject: Re: Ostrzenie noża
    From: a a <m...@g...com>
    Injection-Date: Thu, 02 Jun 2022 19:38:21 +0000
    Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.inzynieria:47472
    [ ukryj nagłówki ]

    On Thursday, 2 June 2022 at 21:21:00 UTC+2, Zenek Kapelinder wrote:
    > czwartek, 2 czerwca 2022 o 19:39:10 UTC+2 m...@g...com napisał(a):
    > > On Thursday, 2 June 2022 at 19:02:16 UTC+2, Akarm wrote:
    > > > W dniu 02.06.2022 o 18:08, J.F pisze:
    > > > >
    > > > > no ale jak masz noz taki
    > > > > | |
    > > > > | |
    > > > > | |
    > > > > | /
    > > > > | /
    > > > > | /
    > > > > | /
    > > > > | /
    > > > > V
    > > > >
    > > > > Gdzie ta czesc skosna ma np 1cm szerokosci, to jak ostrzyc?
    > > > >
    > > > Wszystko ostrzy się tak samo.
    > > > Już podawałem odpowiedni link, ale powtórzę:
    > > > https://www.youtube.com/watch?v=XXHxsd7PYqI
    > > >
    > > > Zaś tutaj masz nóż z bardzo szeroką (według mnie sporo ponad jeden
    > > > centymetr) krawędzią tnącą:
    > > > https://www.youtube.com/watch?v=0P6klz6BTek
    > > > Wszystkie noże ostrzy się tak samo.
    > > > >
    > > > > Hm, polerowanie tez forma szlifowania.
    > > > Ale nie ostrzenia.
    > > > >
    > > > > Nie mowie o ostrzeniu, ale mowisz, ze te wszyskie "noze laserowe"
    > > > > to oszustwo?
    > > > >
    > > > Tak, chwyt marketingowy. Nie istnieją "noże laserowe".
    > > > > Ciekawe - faktycznie nie moge znalezc nic takiego o nozach kuchennych.
    > > > >
    > > > > Jest laserowe hartowanie
    > > > > https://www.youtube.com/watch?v=smczvS2kPr8
    > > > >
    > > > > https://delaser.es/en/matriceria/
    > > > Obróbka cieplna to trochę inne zagadnienie, jakby...
    > > > >
    > > > > Poczekaj jeszcze troche, moze bedzie gotowa maszyna :-)
    > > > >
    > > > Tak. Ale laser służyć będzie (jak podobno już w niektórych automatach
    > > > szlifujących) do odpowiedniego prowadzenia.
    > > > --
    > > Jakoś te Bolki z networków marketingowych chcą wyrwac kase od niekumatycjh Zenków

    > > to nawet opony do samochodu zareklamują, jako utwardzane laser
    > >
    > > Laser przynosi dużo szkody bo powierzchniowo szkliwi ceramike ostrza z cyrkonu i
    to staje się coraz bardziej kruche
    > > i wykruszają się odłamki cyrkonowego ostrza podczas krojenia i są polykane i tna
    kichy i bebechy, co rajcuje Bolkow
    a co na to mówi lekarz ?

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: