eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.sci.inzynieriaRe: Ostrzenie nożaRe: Ostrzenie noża
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.man.lodz.pl!newsfeed.pionier.net.p
    l!news.samoylyk.net!news.uzoreto.com!npeer.as286.net!npeer-ng0.as286.net!peer02
    .ams1!peer.ams1.xlned.com!news.xlned.com!peer03.ams4!peer.am4.highwinds-media.c
    om!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!
    unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Date: Wed, 1 Jun 2022 17:04:03 +0200
    MIME-Version: 1.0
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:91.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/91.9.1
    Reply-To: a...@w...pl
    Subject: Re: Ostrzenie noża
    Content-Language: pl
    Newsgroups: pl.sci.inzynieria,pl.rec.kuchnia
    References: <t6ii7q$25h$1@gioia.aioe.org> <t6o3bf$1su0$1@gioia.aioe.org>
    <t6qs7d$7f8$2@gioia.aioe.org>
    <a...@g...com>
    <t6spmc$1gu4$2@gioia.aioe.org> <rEzkK.312199$4c1.116826@fx13.ams1>
    <t724sv$fh4$1@gioia.aioe.org> <xw2lK.91$D41.41@fx07.ams1>
    <t75fnc$rpd$1@gioia.aioe.org>
    From: Akarm <a...@w...pl>
    In-Reply-To: <t75fnc$rpd$1@gioia.aioe.org>
    Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 22
    Message-ID: <62977fe4$0$471$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 79.184.141.144
    X-Trace: 1654095844 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 471 79.184.141.144:52679
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    X-Received-Bytes: 2163
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.inzynieria:47440 pl.rec.kuchnia:383573
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 31.05.2022 o 18:28, trybun pisze:

    >
    > Spróbuję, dzięki. Po wypróbowaniu dam znać na grupę.
    >

    Nie zwracaj uwagi na pieprzenie głupot, w rodzaju używania polerki lub
    papieru ściernego do ostrzenia noży.
    Popatrz sobie tutaj:
    https://www.youtube.com/watch?v=XXHxsd7PYqI
    Ja sobie dawno już kupiłem takie urządzenie, z którego korzystam do
    ostrzenia noży z dobrze utwardzonej stali. Chodzi o to, żeby prawidłowo
    utrzymać kąt krawędzi tnącej, a nie mam jeszcze zbyt dobrego wyczucia i
    pewnego prowadzenia ręki. Do noży byle jakich, czyli np. nierdzewnych od
    Gerlacha, używam (zamiast kamieni o różnej gradacji) kostki z Lidla z
    pyłem "diamentowym", kupionej wiele lat temu. Na takich tanich nożach
    ćwiczę prowadzenie ostrza pod odpowiednim kątem.

    --
    -
    Akarm
    Nie trawię chamstwa, nieuctwa, bydła wszelakiego

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: