eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.rec.foto.cyfrowakulisy robienia zdjęć żarcia (od pro) › Re: kulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)
  • Data: 2011-08-08 15:14:30
    Temat: Re: kulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)
    Od: Kosu <6...@e...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On 2011-08-08 15:31, Robert_J wrote:
    > Tyle to akurat uzyskują uczciwi, bo nieraz mięsa w wyrobie jest mniej
    > niż 60 procent :-). Nieuczciwi z kilograma dadzą radę wydymać nawet 3
    > kilo wyrobu :-).

    Ale co to niby znaczy "nieuczciwi"? Uważasz, że producenci Cię oszukują
    na opakowaniach? Jeśli tak, to ich pozwij o odszkodowanie - zafundują Ci
    dobrą szynkę na lata.

    Kupujesz parówkę i masz: 20% mięsa, 40% skór, 40% wody i trocin.
    Kupujesz szynkę parmeńską i masz "1kg szynki wykonano z 2kg mięsa".
    Wydaje Ci się, że producent tej szynki jest bardziej uczciwy niż ten od
    parówki?!

    > Moja kuzynka odkąd skończyła technologię żywności to bardzo mocno
    > ograniczyła asortyment swojego pożywienia :-). Bo mało co nadaje się do
    > jedzenia... Ostatnio wędlinę jadłem przed końcem roku, jak znajomy
    > rolnik wędził swojego świniaka, którego sam zaciukał :-).

    No i co - dumny z tego jesteś? :) Tzn. uważasz, że nie jedząc mięsa w
    ogóle będziesz zdrowszy niż jedząc mięso wymieszane z wodą pół na pół?

    pozdrawiam,
    PK

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: