eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.rec.foto.cyfrowakulisy robienia zdjęć żarcia (od pro) › Re: kulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
    .pl!news.nask.org.pl!news.uni-stuttgart.de!news.belwue.de!news-zh.switch.ch!swi
    tch.ch!border3.nntp.ams.giganews.com!border1.nntp.ams.giganews.com!nntp.giganew
    s.com!xlned.com!feeder1.xlned.com!feeder1.cambriumusenet.nl!feed.tweaknews.nl!2
    09.197.12.242.MISMATCH!nx01.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neos
    trada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neost
    rada.pl.POSTED!not-for-mail
    Date: Mon, 08 Aug 2011 17:14:30 +0200
    From: Kosu <6...@e...pl>
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; en-GB; rv:1.9.2.18)
    Gecko/20110616 Thunderbird/3.1.11
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.rec.foto.cyfrowa
    Subject: Re: kulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)
    References: <j1ldt1$79i$1@inews.gazeta.pl> <j1llh2$lj8$1@news.onet.pl>
    <4e3e5c05$0$3501$65785112@news.neostrada.pl>
    <j1m8d6$din$1@mx1.internetia.pl>
    <4e3f050d$0$2489$65785112@news.neostrada.pl>
    <j1o1cm$auf$1@inews.gazeta.pl> <j1o2v0$qde$1@node2.news.atman.pl>
    <j1o8ak$lkt$1@mx1.internetia.pl> <j1oogf$t10$1@news.onet.pl>
    In-Reply-To: <j1oogf$t10$1@news.onet.pl>
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 24
    Message-ID: <4e3ffd42$0$2454$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 95.49.151.132
    X-Trace: 1312816450 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2454 95.49.151.132:49887
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.foto.cyfrowa:881662
    [ ukryj nagłówki ]

    On 2011-08-08 15:31, Robert_J wrote:
    > Tyle to akurat uzyskują uczciwi, bo nieraz mięsa w wyrobie jest mniej
    > niż 60 procent :-). Nieuczciwi z kilograma dadzą radę wydymać nawet 3
    > kilo wyrobu :-).

    Ale co to niby znaczy "nieuczciwi"? Uważasz, że producenci Cię oszukują
    na opakowaniach? Jeśli tak, to ich pozwij o odszkodowanie - zafundują Ci
    dobrą szynkę na lata.

    Kupujesz parówkę i masz: 20% mięsa, 40% skór, 40% wody i trocin.
    Kupujesz szynkę parmeńską i masz "1kg szynki wykonano z 2kg mięsa".
    Wydaje Ci się, że producent tej szynki jest bardziej uczciwy niż ten od
    parówki?!

    > Moja kuzynka odkąd skończyła technologię żywności to bardzo mocno
    > ograniczyła asortyment swojego pożywienia :-). Bo mało co nadaje się do
    > jedzenia... Ostatnio wędlinę jadłem przed końcem roku, jak znajomy
    > rolnik wędził swojego świniaka, którego sam zaciukał :-).

    No i co - dumny z tego jesteś? :) Tzn. uważasz, że nie jedząc mięsa w
    ogóle będziesz zdrowszy niż jedząc mięso wymieszane z wodą pół na pół?

    pozdrawiam,
    PK

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: