eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.rec.foto.cyfrowakulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)Re: kulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)
  • Data: 2011-08-08 08:54:53
    Temat: Re: kulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)
    Od: "Andrzej R" <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]


    Użytkownik <b...@n...pl> napisał w wiadomości
    news:j1o2v0$qde$1@node2.news.atman.pl...
    > On 08.08.2011 08:57, JA wrote:
    >> On 2011-08-07 21:35:28 +0000, Kosu <6...@e...pl> said:

    > Bo kiedyś kiełbasa to była raz w tygodniu, do szkoły było 6 km przez
    > pola, bez gimbusów.

    Tylko że kiedyś to normy przewidywały, że jak będziesz miał do produkcji tej
    kiełbasy 1kg surowca to wyjdzie Ci z tego około 70dkg produktu finalnego. A
    teraz to z 1kg surowca normy dopuszczają uzyskiwanie 1,3kg gotowego wyrobu,
    i tak to wygląda u "uczciwych" producentów, bo ci mniej uczciwi uzyskują z
    kilograma surowca półtora i więcej kilograma wyrobu. No i właśnie te
    "dodatki" stosowane ostatnio całkiem legalnie przy produkcji żywności
    rujnują nasze organizmy. Po prostu, dzisiaj tak samo jak w każdej innej
    dziedzinie życia, tak i przy produkcji żywności forsa jest wartością
    nadrzędną, i lepiej jest wmawiać ludziom, że chemia jest stosowana w
    produkcji żywności na poziomie bezpiecznym dla zdrowia człowieka, niż
    zrezygnować z możliwości dodatkowego zarobku. A to, że zamiast jeść to
    większość z nas się obżera to też fakt, ale to jakby nieco inna sprawa, choć
    niewątpliwie ma niebagatelny wpływ na ogólną otyłość społeczeństwa.


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: