eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikazwykły opornik jako grzałkaRe: zwykły opornik jako grzałka [OT]
  • Data: 2021-02-01 20:25:47
    Temat: Re: zwykły opornik jako grzałka [OT]
    Od: Marcin Debowski <a...@I...zoho.com> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    On 2021-02-01, J.F. <j...@p...onet.pl> wrote:
    > Użytkownik "Kaczin" napisał w wiadomości grup
    > dyskusyjnych:rv7b83$ofl$...@g...aioe.org...
    > W dniu 31.01.2021 o 23:21, LordBluzg(R) pisze:
    >>> Zapewne skrót myślowy ale przy okazji, zapytaj żony, dlaczego jak
    >>> gotuje zupę to pokrywka pokrywa się tłuszczem, a tłuszcz nie paruje
    >>> przecież.
    >>
    >>Trywialne pytania.
    >
    >>1. Podczas wrzenia wody tworzy się aereozol porywający ze sobą
    >>cząstki tłuszczu.
    >
    > Nie tylko - przypomnij sobie destylacje z para wodną.

    Raczej pomijalnie o ile w ogóle. To są zbyt duże cząsteczki. Ewentualnie
    odrobinka glicerolu może przejść, ale żeby był glicerol to trzeba ten
    tłuszcz najpierw rozłożyć w wyższej temperaturze. Ale glicerol miesza
    sie (jest rozp.) z wodą, wieć od wody go na pokrywce nie odróżnisz,
    więc to nie glicerol.

    --
    Marcin

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: