eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.rec.foto.cyfrowataki HDR, że aż kapcie spadywująRe: taki HDR, że aż kapcie spadywują
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
    From: "Sebastian Nibisz" <e...@g...pl>
    Newsgroups: pl.rec.foto.cyfrowa
    Subject: Re: taki HDR, że aż kapcie spadywują
    Date: Sat, 5 Feb 2011 03:12:36 +0100
    Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
    Lines: 37
    Message-ID: <iiibmk$jvq$1@inews.gazeta.pl>
    References: <iii7vk$d6t$1@inews.gazeta.pl> <2...@n...onet.pl>
    NNTP-Posting-Host: s178pc190.mmj.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: inews.gazeta.pl 1296871956 20474 85.219.178.190 (5 Feb 2011 02:12:36 GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Sat, 5 Feb 2011 02:12:36 +0000 (UTC)
    Importance: Normal
    In-Reply-To: <2...@n...onet.pl>
    X-Antivirus-Status: Clean
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V14.0.8089.726
    X-Priority: 3
    X-Newsreader: Microsoft Windows Live Mail 14.0.8089.726
    X-User: eba_k
    X-Antivirus: avast! (VPS 110204-2, 2011-02-04), Outbound message
    X-MSMail-Priority: Normal
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.foto.cyfrowa:872482
    [ ukryj nagłówki ]

    marek augustynski wrote:
    >> A o glutaminianie sodu słyszałeś?
    >
    > Proszę Cię. Taką argumentacją dojdziemy jedynie do stwierdzenia, jak
    > najbardziej prawdziwego, że 90 procent populacji woli karkówkę ze świni z
    > przyprawami od polędwicy wołowej saute.
    > Wzmacnianie smaku tak samo jak potęgowanie wrażenia wizualnego obrazu jest
    > robione nie pod wrażliwy smak ale pod tępy.

    To jest mit. Ostatnio oglądałem jak przyrządza się egzotyczne jedzenie za
    grube pieniądze w hotelu Hilton. Glutaminian sodu to podstawa.

    >> A może akurat najciekawsze jest to co widać tylko z niewielkiej
    >> odległości a
    >> Ty akurat jesteś daleko. Czy pokazując to czego w oryginalnym kadrze
    >> gołym
    >> okiem nie widać, psujesz sztukę?
    >
    > Tak bo wtedy upraszczasz. To czego w oryginalnym kadrze nie widać jest
    > zawarte
    > w domyśle. Jeśli mi to wyłuszczysz jak krowie na pastwisku będę myślał, że
    > jesteś głupi albo mnie za takiego uznajesz.

    Zawsze jest poziom którego nie dostrzeżesz. Czyż postać człowieka nie jest z
    poziomu kosmosu tylko detalem na ziemi, którego gołym okiem nie widać? Czy
    trzeba taką postać pokazywać, nie wystarczy zdjęcie globu i wyobraźnia?

    >> Rzeczy ulotne są także tam, gdzie ich na pierwszy rzut oka nie widać.
    >
    > :)
    > przeczysz sam sobie

    Nie przeczę, mogę przecież chcieć te rzeczy zobaczyć.

    Pozdrawiam,
    - Bastek -

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: