eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaregulator temperatury wpada we frustrację :)Re: regulator temperatury wpada we frustrację :)
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
    0.net!peer03.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer03.fr7!futter-mich.highwinds-
    media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostr
    ada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Subject: Re: regulator temperatury wpada we frustrację :)
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    References: <59c517e0$0$655$65785112@news.neostrada.pl>
    <g496jk5kw02v$.ekfccslrtuq9$.dlg@40tude.net>
    <59c55d46$0$5153$65785112@news.neostrada.pl>
    <b...@g...com>
    <59c6068b$0$650$65785112@news.neostrada.pl>
    <v9ulaw0g83t9$.1tveg19as1esi.dlg@40tude.net>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <59c65063$0$5150$65785112@news.neostrada.pl>
    <59c67bc6$0$647$65785112@news.neostrada.pl>
    <59c68266$0$642$65785112@news.neostrada.pl> <oq635p$a3f$1@dont-email.me>
    <59c6943c$0$15203$65785112@news.neostrada.pl>
    <oq664n$vu1$1@dont-email.me>
    From: Paweł Pawłowicz <p...@w...up.wroc.pl.>
    Date: Sat, 23 Sep 2017 21:38:28 +0200
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/52.3.0
    MIME-Version: 1.0
    In-Reply-To: <oq664n$vu1$1@dont-email.me>
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
    Content-Language: pl
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 16
    Message-ID: <59c6b833$0$15188$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 83.26.251.236
    X-Trace: 1506195507 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 15188 83.26.251.236:15672
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    X-Received-Bytes: 2180
    X-Received-Body-CRC: 1993238531
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:723964
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 23.09.2017 o 19:37, Pszemol pisze:
    [...]
    >> Hasło brzmi: reakcja Maillarda, generalnie jest to reakcja związków
    >> aminowych, na przykład aminokwasów, z cukrami. Następująca w kolejnych
    >> etapach degradacja produktów prowadzi do powstania związków
    >> zapachowych. Ale o tym parę grubych książek jest...
    >
    > Przy parzeniu herbaty mamy to samo co przy pieczeniu chleba
    > i smażeniu naleśników??

    Analogia dość daleka, ale reakcja ta sama :-)
    Także przy pieczeniu mięsa. Niektórzy smarują kurczaka czy karkówkę
    roztworem cukru albo miodem, właśnie dla ułatwienia reakcji Maillarda.
    Nie po to, aby mięso było słodkie, ale aby nabrało aromatu.

    P.P.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: