eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.sci.inzynieriaostrzenie nozaRe: ostrzenie noza
  • Data: 2022-08-03 12:04:18
    Temat: Re: ostrzenie noza
    Od: Akarm <a...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    W dniu 03.08.2022 o 11:28, cef pisze:

    >> Żeby nóż był długo ostry, musi być ze sali węglowej, a nie z
    >> "nierdzewki".
    >
    > Mógłbyś rozwinąć tę teorię?
    > Z czego miała by wynikać taka zależność?

    Wynika to z właściwości stali użytej do zrobienia noża, a raczej z jej
    ceny. Każde ostrze, żeby zachowało długo ostrość, musi być twarde -
    czyli zawierać węgiel. Stąd wynika, że taniej zrobić z popularnej stali
    narzędziowej, niż np. z S90V, czy z ZDP-189. Niewielu ludzi będzie
    chciało płacić kilka tysięcy złotych za nóż.

    --
    -
    Akarm
    Nie trawię chamstwa, nieuctwa, bydła wszelakiego

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: