eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaSzybkochłodząca lodówka › Re: Szybkochłodząca lodówka
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
    atman.pl!.POSTED!not-for-mail
    From: John Smith <d...@b...pl>
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    Subject: Re: Szybkochłodząca lodówka
    Date: Wed, 07 Aug 2013 03:48:35 +0200
    Organization: ATMAN - ATM S.A.
    Lines: 31
    Message-ID: <kts91b$u9d$1@node2.news.atman.pl>
    References: <b...@g...com>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <a...@g...com>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <1...@g...com>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <3...@g...com>
    <ktonbo$n84$1@news.task.gda.pl>
    <52001775$0$1229$65785112@news.neostrada.pl> <ktppj5$fvs$1@dont-email.me>
    <ktqnn1$r4s$1@node1.news.atman.pl> <kts4mo$d1v$1@dont-email.me>
    Reply-To: d...@b...pl
    NNTP-Posting-Host: 118.188.rev.vline.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: node2.news.atman.pl 1375840107 31021 217.76.118.188 (7 Aug 2013 01:48:27
    GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Wed, 7 Aug 2013 01:48:27 +0000 (UTC)
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1; rv:17.0) Gecko/20130307 Thunderbird/17.0.4
    In-Reply-To: <kts4mo$d1v$1@dont-email.me>
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:650844
    [ ukryj nagłówki ]

    On 07-08-2013 02:34, Pszemol wrote:
    > "John Smith" <d...@b...pl> wrote in message
    > news:ktqnn1$r4s$1@node1.news.atman.pl...
    >>>> no ile uzyskasz stopni - ze 12 - to ledwo chłodne piwo, może lepiej
    >>>> niż 35 ale jednak cienizna
    >>>
    >>> Zbyt zimne piwo traci całkowicie smak i aromat...
    >>> 12C to aż za zimne aby docenić jego smak.
    >>> No chyba że jakieś siki pijesz tylko aby się upić.
    >>
    >> Pracowałem w czeskim browarze, tam robią piwo w 7°C,
    >> a majstrowie (w czasie pracy) piją tylko takie piwo.
    >
    > I czego to ma, Twoim zdaniem, dowodzić?
    > Bo chyba nie to, że optymalna temperatura produkcji
    > musi się równać optymalnej temperaturze konsumpcji?
    > A to że majstrowie piją takie jakie mają - no cóż,
    > w końcu wymaga to wysiłku aby ogrzać czy ochłodzić.

    Piłem piwo w różnych warunkach po produkcji, zapewniam, jak się
    rozsmakujesz w tym świeżym, to nie będziesz chciał wypić takiego co
    odstało na półce. Dotyczyło to nie tylko mnie.
    Ogólnie: piwo po produkcji bardzo szybko się psuje, łapie grzyby i
    pleśnie, aby zmniejszyć to zjawisko pasteryzuje się je, jednak
    pasteryzacja zabija wszystkie "nuty" piwa a goryczka zostaje wzmocniona.
    Po powrocie do Polski, przez kilka lat nie mogłem pić naszej produkcji z
    półki.
    Później, naprawdę dobre piwo piłem w Bieszczadach, jakaś lokalna
    produkcja, nazwy nawet nie pamiętam. Oczywiście niepasteryzowane.
    K.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: