eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.comp.pecetNowy komputerRe: Nowy komputer
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
    .pl!news.nask.org.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.icpnet.pl!.POSTED!not-for-mai
    l
    From: Przemysław Ryk <p...@g...com>
    Newsgroups: pl.comp.pecet
    Subject: Re: Nowy komputer
    Date: Sat, 27 Apr 2013 00:30:14 +0200
    Organization: ICP News Server
    Lines: 28
    Sender: p...@g...com
    Message-ID: <r...@m...przemekryk.no-ip.info>
    References: <51790488$0$26707$65785112@news.neostrada.pl>
    <kld6a6$h6m$1@dont-email.me> <klda0o$98o$2@news.task.gda.pl>
    <kldc1o$7ju$1@dont-email.me> <kldcl3$g5u$1@news.task.gda.pl>
    <s...@n...notb-home>
    <u...@m...przemekryk.no-ip.info>
    <517af6ce$0$26684$65785112@news.neostrada.pl>
    NNTP-Posting-Host: 89-75-149-9.dynamic.chello.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.icpnet.pl 1367015654 11976 89.75.149.9 (26 Apr 2013 22:34:14 GMT)
    X-Complaints-To: a...@i...pl
    NNTP-Posting-Date: Fri, 26 Apr 2013 22:34:14 +0000 (UTC)
    User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.84pl Hamster/2.1.0.0
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.comp.pecet:1225267
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia Fri, 26 Apr 2013 23:50:55 +0200, JDX napisał(a):

    > On 2013-04-26 21:50, Przemysław Ryk wrote:
    > [...]
    >> 30 lat temu też wędliny na taką skalę nastrzykiwano solankami i innym
    >> cholerstwem?
    > Roztworu saletry sodowej i soli kamiennej to używały już nasze prababki
    > w domowym wyrobie wędlin.

    Szprycując mięso tak, że z 1 kg surowca osiągały po 1,5 kg gotowego
    produktu?

    > Natomiast obecnie problem stanowi owo inne
    > cholerstwo, np. białko sojowe tudzież padlina. :-D

    > BTW. IMO 30 lat temu wędliny ze sklepu były jednak lepsze od tych
    > oferowanych w sklepach obecnie. I niby mamy mniej więcej wolny rynek,
    > ale IMO dosyć trudno jest znaleźć sklep oferujący mięsiwo na poziomie.
    > No bo panie, kto mi kupi szynkę po 50zł/kg jak w blaszakach sprzedają za
    > 1/3 tej ceny. :-D Niestety, jeśli chce się zjeść porządnej wędliny to
    > trzeba kupić surowe mięso i samemu sobie zrobić.

    To teraz to wytłumacz Kosowi. :)

    --
    [ Przemysław "Maverick" Ryk ICQ: 17634926 GG: 2808132 ]
    [ Tritter: Merry Christmas. House: And a happy go to hell. ]
    [ ("House M.D. 3x10 Marry Little Christmas") ]

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: