eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaJak działa kuchnia indukcyjna?Re: Jak działa kuchnia indukcyjna?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!wsisiz.edu.pl!newsfeed.neostrada.pl!
    atlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
    From: "marko1a" <m...@l...de>
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    Subject: Re: Jak działa kuchnia indukcyjna?
    Date: Fri, 18 Sep 2009 11:52:10 +0200
    Organization: TP - http://www.tp.pl/
    Lines: 22
    Message-ID: <h8vlcs$rl5$1@atlantis.news.neostrada.pl>
    References: <h8tpbf$3ud$1@inews.gazeta.pl>
    <h8tsvk$iqs$1@news.onet.pl><4ab28b7e$1@news.home.net.pl><f...@d...googlegroups.com><4ab2a263$1@news.home.net.pl>
    <e...@n...yarross.net.pl> <4...@n...home.net.pl>
    NNTP-Posting-Host: yc83.internetdsl.tpnet.pl
    X-Trace: atlantis.news.neostrada.pl 1253267676 28325 80.55.236.83 (18 Sep 2009
    09:54:36 GMT)
    X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
    NNTP-Posting-Date: Fri, 18 Sep 2009 09:54:36 +0000 (UTC)
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
    X-RFC2646: Format=Flowed; Response
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:571623
    [ ukryj nagłówki ]


    Zaletą kuchni indukcyjnej jest to, że pole grzewcze ma temperaturę prawiew
    taką jak garnek a przecież garnek ma prawie taką temperaturę jak to co sie w
    nim znajduje.
    Myślę że czujnik temperatury przyklejony pod płytą ceramiczną wskaże nieco
    tylko mniejszą temperaturę niż obecna w garnku.
    może 1-2 stopnie mniej ale to da się łatwo skorygować programowo.
    W takim przypadku wskazane jest wręcz zaimplementowac jakąś inteligencję w
    kuchni.
    Np. przycisk szybkiego wyboru " zagotowanie wody" Wstawiamy garnek z wodą,
    naciskamy ten przycisk. Pole indykcyjne wyłączy się automatycznie pole gdy
    temperatura czujnika osiągnie 100stopni.
    Albo smażenie i następnie wybór w jakiej temperaturze oleju, np. od 150-270
    stopni co 10 stopni.
    Gotowanie na małym lub dużym ogniu to byłby zakres temperatur 95-110 (moze
    120?)
    Problem ze spalonymi garnkami i patelniami byłby rozwiązany.
    Nie uważam aby coś takiego znacznie podrożyło koszt kuchni indukcyjnej.

    Marek


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: