eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaCzy w benzynie rozpuszcza się sól? [Mycie płytki] › Re: Czy w benzynie rozpuszcza się sól? [Mycie płytki]
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!wsisiz.edu.pl!goblin1!goblin.stu.neva.r
    u!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrad
    a.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Subject: Re: Czy w benzynie rozpuszcza się sól? [Mycie płytki]
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    References: <5d5fe353$0$512$65785112@news.neostrada.pl>
    <5d5fe509$0$536$65785112@news.neostrada.pl>
    <5d5fe8c0$0$508$65785112@news.neostrada.pl>
    <8191946801$20190823152735@squadack.com>
    <5d60368f$0$542$65785112@news.neostrada.pl>
    <5d616634$0$518$65785112@news.neostrada.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <qjs7nd$fdm$1$jrakus@news.chmurka.net>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <5d61bd78$0$17351$65785112@news.neostrada.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <5d61c353$0$540$65785112@news.neostrada.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <5d630742$0$17346$65785112@news.neostrada.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    From: robot <a...@o...pl>
    Date: Mon, 26 Aug 2019 12:47:43 +0200
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; WOW64; rv:60.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/60.8.0
    MIME-Version: 1.0
    In-Reply-To: <s...@f...lasek.waw.pl>
    Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2; format=flowed
    Content-Language: pl
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 30
    Message-ID: <5d63b8cd$0$535$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 82.139.185.195
    X-Trace: 1566816461 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 535 82.139.185.195:50730
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:745209
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2019-08-26 o 12:12, Jarosław Sokołowski pisze:
    > Pan JaNus napisał:
    >
    >>> Przyjmuję do siebie grzeczną uwagę
    >> Hm, dzięki za podniesienie poziomu, w stronę bardziej kulturalną.
    >> Wszak moja uwaga była jednak nieco opryskliwa :)
    >
    > Nawet przy wódce trzeba z kulturą. A może zwłaszcza.
    >
    >>> Mógłbym się dowiedzieć czegoś więcej na temat babcinej techologii
    >>> "robienia koniaku"?
    >> Niestety, potomnym szczegółów nie przekazała. Wiem tyle, że prócz
    >> śliwek (dla smaku) wchodziła tam herbata (dla koloru). A co jeszcze,
    >> to już zero info!
    >
    > Dodatek dla smaku, dodatek dla koloru -- to wyczerpuje znamiona bycia
    > nalewką. Intuicja wiodła mnie w dobrym kierunku.
    >
    > O podróbach koniaku przez barwienie (np. bejcą do drewna) i dosmradzanie
    > dowolnego spirytu wiele słyszałem w latach dziewięćdziesiątych. Ale wtedy
    > było to domeną mafii, a nie babć.
    >
    >> Natomiast całkiem udatnie koniak naśladować może bimberek, no, ale
    >> tylko taki z najwyższej półki.
    >
    > Albo najniższej, piwnicznej. To wymaga leżakowania w drewnie. I nie
    > będzie udawaniem, jeśli pominąć nazwę.
    >
    No ale zaraz. Koniak się robi przez destylacje wina z winogron. To co to ma wspólnego
    z bimbrem?

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: