-
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.m10r2.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "marek augustynski" <h...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.foto.cyfrowa
Subject: Re: taki HDR, że aż kapcie spadywują
Date: Sat, 05 Feb 2011 12:17:32 +0100
Organization: Onet.pl
Lines: 62
Sender: n...@n...onet.pl
Message-ID: <2...@n...onet.pl>
References: <iiibmk$jvq$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.m10r2.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1296904653 11125 213.180.150.14 (5 Feb 2011 11:17:33 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 5 Feb 2011 11:17:33 +0000 (UTC)
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 89.79.134.246, 10.174.28.60
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0;
BTRS26718; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR
3.0.30729; Media Center PC 6.0; .NET4.0C)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.foto.cyfrowa:872493
[ ukryj nagłówki ]> >> A o glutaminianie sodu słyszałeś?
> >
> > Proszę Cię. Taką argumentacją dojdziemy jedynie do stwierdzenia, jak
> > najbardziej prawdziwego, że 90 procent populacji woli karkówkę ze świni z
> > przyprawami od polędwicy wołowej saute.
> > Wzmacnianie smaku tak samo jak potęgowanie wrażenia wizualnego obrazu jest
> > robione nie pod wrażliwy smak ale pod tępy.
>
> To jest mit. Ostatnio oglądałem jak przyrządza się egzotyczne jedzenie za
> grube pieniądze w hotelu Hilton. Glutaminian sodu to podstawa.
Tam gdzie pojawiają się pieniądze pojawia się również chęć poprawiania. Nie
mieszaj pieniędzy ze sztuką bo stracisz jej zarys.
Ludzie się gubią, na pazerności, na sławie, na chęci przypodobania, na
wszystkim co tworzy między nimi interakcję. O ile w przypadku więzi
międzyludzkich zagubienie to jest nieuniknione i wypełnia nasze samotnicze
życie, to w przypadku twórczości można je obchodzić. Twórczość ma mieć twój
charakter, ma być tobą i ma być samotna w pełni. Tak jak smak określonej
potrawy jest jej smakiem tak twoja sztuka powinna smakować tobą. Doprawiając
ją idziesz na skróty, urządzasz raut w hotelu Hilton, tracisz smak żeby
wszyscy mogli cię posmakować. Jeśli w rzeczywistości smakujesz ohydnie, albo
śmierdzisz, można przymknąć oko, bo się starasz. A jeśli używasz przypraw
pomimo, że pachniesz i smakujesz dobrze, to wyrządzasz krzywdę sam sobie.
My rozmawiamy o kimś kto wlazł do kaplicy i puścił śmierdzącego bąka. Samo
jego pojawienie się rozniosło ten smród. Wyciągnął więc perfumy marki
piłkarska kadra i psyknął po ścianach myśląc, że to one śmierdzą.
> >> A może akurat najciekawsze jest to co widać tylko z niewielkiej
> >> odległości a
> >> Ty akurat jesteś daleko. Czy pokazując to czego w oryginalnym kadrze
> >> gołym
> >> okiem nie widać, psujesz sztukę?
> >
> > Tak bo wtedy upraszczasz. To czego w oryginalnym kadrze nie widać jest
> > zawarte
> > w domyśle. Jeśli mi to wyłuszczysz jak krowie na pastwisku będę myślał, że
> > jesteś głupi albo mnie za takiego uznajesz.
>
> Zawsze jest poziom którego nie dostrzeżesz. Czyż postać człowieka nie jest z
> poziomu kosmosu tylko detalem na ziemi, którego gołym okiem nie widać? Czy
> trzeba taką postać pokazywać, nie wystarczy zdjęcie globu i wyobraźnia?
Tracę wątek.
> >> Rzeczy ulotne są także tam, gdzie ich na pierwszy rzut oka nie widać.
> >
> > :)
> > przeczysz sam sobie
>
> Nie przeczę, mogę przecież chcieć te rzeczy zobaczyć.
Rzeczy ulotne czy rzeczy niewidoczne dla oka bo się gubię? Rozmawiamy mając za
podstawę film hdr, a nie mapę google.
marek
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Następne wpisy z tego wątku
- 05.02.11 11:01 Jacek_P
- 05.02.11 11:50 Marek Dyjor
- 05.02.11 11:54 Marek Dyjor
- 05.02.11 11:58 Marek Dyjor
- 05.02.11 13:31 Sebastian Nibisz
- 05.02.11 13:44 Sebastian Nibisz
- 05.02.11 14:00 Sebastian Nibisz
- 05.02.11 13:42 Jacek_P
- 05.02.11 14:13 Sebastian Nibisz
- 05.02.11 14:18 Janko Muzykant
- 05.02.11 14:20 Janko Muzykant
- 05.02.11 14:20 J.F.
- 05.02.11 14:22 Sebastian Nibisz
- 05.02.11 14:31 Marek Wyszomirski
- 05.02.11 14:31 Sebastian Nibisz
Najnowsze wątki z tej grupy
- Nikon D5500 i wyzwalanie migawki
- Canon 550D
- EOS 600D i balans bieli w filmach
- EOS 90D i sentymenty
- Skanowanie: Canon MG2550S vs HP OfficeJet 6950
- czas exif a czas modyfikacji pliku
- karta SD po formacie odzyskiwanie zdjęć i filmów
- Chess
- Vitruvian Man - parts 7-11a
- Eltec nie zyje?
- Steve McCurry
- Light - lajkowe klasyki od Chinczykow
- Forum o Sony serii A (alfa)?
- obrobka RAW na konputerze
- Sklejanie bracketowanych JPGów
Najnowsze wątki
- 2024-10-18 Pożar parkingu w Luton
- 2024-10-18 Łódź => Spedytor Międzynarodowy <=
- 2024-10-18 Gdańsk => Technical Lead ( (Java Background)) <=
- 2024-10-18 Warszawa => Head of International Freight Forwarding Department <=
- 2024-10-18 uwazajmy na haczyki w umowach
- 2024-10-18 Warszawa => Account Manager - Usługi rekrutacyjne <=
- 2024-10-18 Białystok => Full Stack web developer (obszar .Net Core, Angular6+) <
- 2024-10-18 Gdańsk => Software .Net Developer <=
- 2024-10-18 Warszawa => Junior Rekruter <=
- 2024-10-18 Warszawa => Key Account Manager <=
- 2024-10-18 Przeróbka na zgrzewarkę "równoległą"
- 2024-10-18 Ostrów Wielkopolski => Laravel PHP Developer <=
- 2024-10-18 Warszawa => Data Scientist / Data Engineer (modele predykcyjne) <=
- 2024-10-18 doładowania 5zł
- 2024-10-17 Prośba o identyfikację komponentu