eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.rec.foto.cyfrowakulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)Re: kulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!.POSTED!not-for
    -mail
    From: Olo <alexhawk@usuntentekst_onet.pl>
    Newsgroups: pl.rec.foto.cyfrowa
    Subject: Re: kulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)
    Date: Sat, 03 Sep 2011 16:04:31 +0200
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 32
    Message-ID: <j3tc61$vpt$1@news.onet.pl>
    References: <j1ldt1$79i$1@inews.gazeta.pl> <j1llh2$lj8$1@news.onet.pl>
    <4e3e5c05$0$3501$65785112@news.neostrada.pl>
    <j1m8d6$din$1@mx1.internetia.pl>
    <4e3f050d$0$2489$65785112@news.neostrada.pl>
    NNTP-Posting-Host: djo209.neoplus.adsl.tpnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.onet.pl 1315058689 32573 83.23.248.209 (3 Sep 2011 14:04:49 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Sat, 3 Sep 2011 14:04:49 +0000 (UTC)
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:6.0.1) Gecko/20110830 Thunderbird/6.0.1
    In-Reply-To: <4e3f050d$0$2489$65785112@news.neostrada.pl>
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.foto.cyfrowa:882688
    [ ukryj nagłówki ]

    On 2011-08-07 23:35, Kosu wrote:
    > Można dość długo gderać, że kebab to, kebab tamto. Można też dowiedzieć
    > się co w tym kebabie jest (pieczywo, trochę warzyw, ~grillowane mięso,
    > proste sosy - bez konserwantów, słodzików i tego typu cudów). No i wtedy
    > możesz stwierdzić, że to w sumie nie jest złe jedzenie albo przejść na
    > spisek o mięsie z psów i trzymać się jej do śmierci...

    już Ci mówię - pszenna dmuchaba buła (białe pieczywo w ilości pół
    chleba), warzywa ok, ale co z tego jak polane sosem, w składzie którego
    90% to tłuszcze nasycone, zapychające żyły, prowadzące do miażdzycy i
    chorób serca. Poza tym nie ma gotowych sosów bez konserwantów (w
    wiadrach, czy dozownikach dla gastronomii), może jedna knajpa na 20 robi
    własnoręcznie sos - ale to też może być np. w proszku dodawany do
    mieszaniny oleju, majonezu i czosnku. Co do mięsa to się nie wypowiem -
    kwestia gustu, ale w większości to ochłapy, których smak i tak zabija
    powyższy sos.


    >
    > Znam ludzi, którzy nawet do najbardziej wykwintnej i chwalonej
    > restauracji nie pójdą, bo na pewno kelner napluł albo kucharz podniósł
    > kotleta z ziemi. No po prostu nie umiem pomóc :(

    miałem kumpele w takim barze z kebabami (cała sieć jest nie wymienię).
    Podnoszenie kotletów z ziemi i ogólne "cuda" to norma.

    Jak chcesz zdrowo to sobie zrób w domu - własny sos czosnkowy na
    jogurcie naturalnym, bułka razowa (ciekawe czy takie są) i mięso, które
    chociaż wiesz jak wyglądało przed upieczeniem i warzywka typu pomidorki,
    ogórki, sałata.

    I nie pisz głupot , że to zdrowe jedzenie :)

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: