eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.rec.foto.cyfrowakulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)Re: kulisy robienia zdjea ?arcia (od pro)
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!.POSTED!not-for
    -mail
    From: "kawi" <k...@p...onet.pl>
    Newsgroups: pl.rec.foto.cyfrowa
    Subject: Re: kulisy robienia zdjea ?arcia (od pro)
    Date: Sat, 3 Sep 2011 15:22:50 +0200
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 44
    Message-ID: <j3t9mq$m18$1@news.onet.pl>
    References: <j1ldt1$79i$1@inews.gazeta.pl> <j1llh2$lj8$1@news.onet.pl>
    <4e3e5c05$0$3501$65785112@news.neostrada.pl>
    <j1m8d6$din$1@mx1.internetia.pl>
    <4e3f050d$0$2489$65785112@news.neostrada.pl>
    <j1o1cm$auf$1@inews.gazeta.pl> <j1o2v0$qde$1@node2.news.atman.pl>
    <j1o8ak$lkt$1@mx1.internetia.pl> <j1o8tt$h1$2@node2.news.atman.pl>
    <4e3fac93$0$2504$65785112@news.neostrada.pl>
    <j1odt7$cj7$1@mx1.internetia.pl>
    NNTP-Posting-Host: ekg86.neoplus.adsl.tpnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.onet.pl 1315056154 22568 83.21.174.86 (3 Sep 2011 13:22:34 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Sat, 3 Sep 2011 13:22:34 +0000 (UTC)
    In-Reply-To: <j1odt7$cj7$1@mx1.internetia.pl>
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6002.18197
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6002.18463
    X-Antivirus: avast! (VPS 110903-0, 2011-09-03), Outbound message
    X-Antivirus-Status: Clean
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.foto.cyfrowa:882685
    [ ukryj nagłówki ]

    Użytkownik "Andrzej R" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
    news:j1odt7$cj7$1@mx1.internetia.pl...
    >
    > Użytkownik "Kosu" <6...@e...pl> napisał w wiadomości
    > news:4e3fac93$0$2504$65785112@news.neostrada.pl...
    >
    >> "Rozmnażanie" mięsa to nie wymysł ostatnich lat.
    >
    > Tylko ten "wymysł" kiedyś był nielegalny i wtedy "truciciele" musieli się
    > ukrywać i liczyć się z konsekwencjami w razie zdemaskowania procederu.

    Szanowny kolega mocno się myli co do tego ukrywania.
    Norma była, bodajże 30% należało dodać mączki kostnej powstałej po
    wygotowaniu wszystkich odpadów kostnych., do wędlin gorszego gatunku
    czytaj -zwyczajna. Do gatuków lepszych znacznie mniej.
    To _oficjalnie_
    Pracownicy zakładów też wtedy kradli, więc.....więcej mączki, wody, soli i
    waga się
    zgadzała a nadwyżka szła za płot.
    Choć prawdą jest, że o chemii stosowanej obecnie nikt nie slyszał.


    >Teraz natomiast podtruwanie nas przez produkcję niezdrowej żywności
    >zostało zalegalizowane i każdy może sobie oficjalnie to robić aby tylko nie
    >przekroczyć dopuszczonych norm podtruwania:-).

    Bo kiedyś były normy państwowe, teraz zakładowe i pan technolog może
    ustalić,
    że do kiełbasy X należy dodać 45% mączki sojwej, 35% mięsa trochę innych
    dodatków
    i ludzie to kupią w makecie po 7zł i zjedzą ze samkiem ciesząc się, że
    kupili tanią
    wędlinę.



    --
    Pozdrawiam serdecznie,
    Krzysztof Wiktor
    --

    Tłum o niczym nie decyduje sam, tłum wybiera władzę,
    która najbardziej umie zamieszać ludziom w głowach

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: