eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.comp.pecetTo jest podróba Waszym zdaniem?Re: To jest podróba Waszym zdaniem?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!.PO
    STED!not-for-mail
    From: Przesmiewca <b...@o...pl>
    Newsgroups: pl.comp.pecet
    Subject: Re: To jest podróba Waszym zdaniem?
    Date: Wed, 20 Apr 2011 08:59:06 +0200
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 26
    Message-ID: <v...@4...com>
    References: <ioeh5h$o62$1@news.onet.pl> <ioei11$s1q$1@news.onet.pl>
    <iofac6$32i$1@inews.gazeta.pl> <ioh4km$6ov$1@news.onet.pl>
    <ioh4pg$e9f$6@inews.gazeta.pl> <ioh554$6ov$2@news.onet.pl>
    <t...@4...com>
    <20110418154643.5559efd1@babcia-workstation>
    <s...@4...com>
    <20110419151446.028a1215@babcia-workstation>
    NNTP-Posting-Host: 82.139.160.23
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.onet.pl 1303282784 20796 82.139.160.23 (20 Apr 2011 06:59:44 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Wed, 20 Apr 2011 06:59:44 +0000 (UTC)
    X-Newsreader: Forte Agent 4.2/32.1118
    X-Antivirus: avast! (VPS 110419-1, 2011-04-19), Outbound message
    X-Antivirus-Status: Clean
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.comp.pecet:1193469
    [ ukryj nagłówki ]

    Maciek "Babcia" Dobosz <b...@j...org.pl> napisał(a):

    >Możesz się śmiać - i tak to wile nie zmieni. Może i doświadczenia nie
    >mam - w końcu zaliczyłem tylko 4 semestry chemii na SGGW - ale to za
    >komuny więc pewnie się nie liczy i żadnej wiedzy z tego nie wyniosłem.
    >Niemcy, Czesi czy Austryjacy z destylatami owocowymi z domowych
    >destylarni tez nie wiedzą co robią. No i oczywiście przed wynalezieniem
    >chromatografu dobrych wódek nie robiono...

    Pewnie, ze robiono, tylko co innego smak a co innego zawartosc.
    Ludziom sie wydaje, ze jak cos smaczne, np. wedlina, to musi byc
    swieze i zrobione z dobrych jakosciowo surowcow. Tylko, ze to nieprawda.
    Sam kiedys pilem niezle w smaku bimbry (dopoki znajomy
    nie dostal pracy w laboratorium na wspomnianym wyzej chromatografie),
    ale wcale nie to oznaczalo, ze byly dobrze wydestylowane.

    >Pierwszy z głowy E330 - zwany potocznie kwaskiem cytrynowym czy E150
    >karmel właśnie. O barwnikach z grupy E100-E199 nie wspominając.

    W porzadku, chociaz piszac wodka mialem w domysle zwykla, czysta, nie barwiona
    czy jakas kolorowa/smakowa, gdzie rzeczywiscie moga dodac pare E.
    Ale zawartosc tych E jest szczatkowa, w przypadku domowego destylatu
    szkodliwych substancji bedzie wiecej. Oczywiscie dostepnosc do
    lepszej aparatury podwyzsza jakosc produktu, ale kowalski z zacieru
    przepuszczonego na bimbrownicy z bańki mleczarskiej wyprodukuje niezly
    koktail chemiczny.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: