eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaTermotransfer i "cynowanie" po radzieckuRe: Termotransfer i "cynowanie" po radziecku
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!opal.futuro.pl!news.task.gda.pl!news
    .mm.pl!not-for-mail
    From: Zbych <a...@o...pl>
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    Subject: Re: Termotransfer i "cynowanie" po radziecku
    Date: Wed, 13 Jan 2010 23:01:25 +0100
    Organization: Multimedia Polska SA
    Lines: 21
    Message-ID: <hilfuu$j1$1@news.mm.pl>
    References: <p...@4...com>
    <hij04s$cc6$2@nemesis.news.neostrada.pl> <hij1rd$2dk$1@news.onet.pl>
    <s...@f...lasek.waw.pl> <hijsuv$bm3$1@inews.gazeta.pl>
    <1...@p...pl> <hikakn$1f7$1@inews.gazeta.pl>
    <5...@p...pl>
    <c...@4...com>
    <9...@p...pl>
    <r...@4...com>
    <1...@p...pl>
    <v...@4...com>
    NNTP-Posting-Host: host-62-141-233-46.tomaszow.mm.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.mm.pl 1263420190 609 62.141.233.46 (13 Jan 2010 22:03:10 GMT)
    X-Complaints-To: a...@m...pl
    NNTP-Posting-Date: Wed, 13 Jan 2010 22:03:10 +0000 (UTC)
    User-Agent: Thunderbird 2.0.0.23 (Windows/20090812)
    In-Reply-To: <v...@4...com>
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:579663
    [ ukryj nagłówki ]

    J.F. pisze:
    > On Wed, 13 Jan 2010 21:23:54 +0100, RoMan Mandziejewicz wrote:
    >> Hello J,
    >>>>> Te bakterie to gdzie zyja - w ogorach ?
    >>>> Są również na powierzchni roślin, w wodzie wodociągowej itd. To
    >>>> najbardziej rozpowszechnione bakterie.
    >>> Ale ja zalewam wrzatkiem !
    >> To narażasz się na zakażenie przypadkowym szczepem. Ogórków do
    >> kiszenia się wrzątkiem nie zalewa. Zalewaj przegotowaną, letnią wodą z
    >> solą.
    >
    > Czyli gdzie te bakterie zyja - na powierzchni skorki ?

    Wikipedia twierdzi, że tak:

    The fermentation process is entirely dependent on the aturally-occurring
    Lactobacillus bacteria that normally cover the skin of a growing
    cucumber. Since these are routinely removed during commercial
    harvesting/packing processes, traditionally-prepared pickles can only be
    made from freshly-harvested cucumbers, unless the bacteria is
    artificially replaced.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: