eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.samochodyNTG Wirus Niemcy z najwiekszą ilością zmarłychRe: NTG Wirus Niemcy z najwiekszą ilością zmarłych
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!newsfeed.xs4all.nl!newsfeed8.news.xs4all.nl!news.uzoreto.
    com!aioe.org!.POSTED.pvj/1PmWWH5Dq2WxqETQ0g.user.gioia.aioe.org!not-for-mail
    From: andal <a...@a...org>
    Newsgroups: pl.misc.samochody
    Subject: Re: NTG Wirus Niemcy z najwiekszą ilością zmarłych
    Date: Fri, 3 Apr 2020 17:48:20 +0000 (UTC)
    Organization: Aioe.org NNTP Server
    Lines: 35
    Message-ID: <r67st4$933$5@gioia.aioe.org>
    References: <r5kofo$rca$1$Janusz@news.chmurka.net>
    <6...@g...com>
    <X...@1...0.0.1>
    <r63v8l$1t3$1$Cav@news.chmurka.net>
    <X...@1...0.0.1>
    <5e85cd42$0$524$65785112@news.neostrada.pl>
    <r64ipo$f6c$1$Cav@news.chmurka.net>
    <5e85d4dd$0$17361$65785112@news.neostrada.pl>
    <r64l0d$gr2$1$Cav@news.chmurka.net>
    <5e85dd40$0$505$65785112@news.neostrada.pl>
    <r64moi$htv$1$Cav@news.chmurka.net>
    <9...@g...com>
    <5e85e681$0$17344$65785112@news.neostrada.pl>
    <r64rt0$lhu$1$Cav@news.chmurka.net>
    <5e861256$0$559$65785112@news.neostrada.pl>
    <5e861fca$0$508$65785112@news.neostrada.pl>
    <5e864b34$0$556$65785112@news.neostrada.pl>
    <r65jf3$1orv$14@gioia.aioe.org>
    <5e865ba0$0$17364$65785112@news.neostrada.pl>
    <r65mmp$1orv$17@gioia.aioe.org>
    <5e86e44e$0$31099$65785112@news.neostrada.pl>
    <5e86ea35$0$17351$65785112@news.neostrada.pl>
    NNTP-Posting-Host: pvj/1PmWWH5Dq2WxqETQ0g.user.gioia.aioe.org
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=UTF-8
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Complaints-To: a...@a...org
    User-Agent: Pan/0.145 (Duplicitous mercenary valetism; d7e168a git.gnome.org/pan2)
    X-Notice: Filtered by postfilter v. 0.9.2
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.samochody:2675213
    [ ukryj nagłówki ]

    On Fri, 03 Apr 2020 09:41:16 +0200, RadoslawF wrote:

    > W dniu 2020-04-03 o 09:22, collie pisze:
    >
    >>> mozna wekowac lub  beczkowac w zalewie solnej, i dobrze miec lodowke
    >>> na gaz
    >>
    >> Gdy nadejdzie Armagedon, gazu też nie będzie. By się przygotować nań,
    >> mięso można zakonserwować na sposób indiański (vide Winnetou) -
    >> wysuszyć na słońcu, pocięte w cienkie paski, albo - na sposób
    >> staropolski (vide Kucharz doskonały Wojciecha Wielądka):
    >>
    >> "Ćwierci zadnie z wieprza biorą się na szynki i nasolone wędzić trzeba
    >> oraz zaprawić tym sposobem. Zrób sapor z soli, saletry i ziół
    >> pachnących,
    >> jako tymianku, bobkowego liścia, bazyliki, balzaminy, majoranku, cąbru,
    >> namocz na wpół w wodzie, na wpół w winie, niech ten sapor przez 24
    >> godzin z zielami postoi, potym zlej czysto, namocz w nim szynki na dni
    >> 15. Po tych dniach wyjmij z saporu, niech osiąkną i powieś w kominie do
    >> wędzenia.
    >> Uwędziwszy, ażeby się konserwowały, polej winem i octem, na wierzchu
    >> przyłóż popiołem."
    >
    > Kto ma dzisiaj komin żeby tak wędzić?
    >
    >
    > Pozdrawiam

    wystarczy zwykla zelazna beczka (tylko nie ocynkowana)

    albo tak: https://www.littlethings.com/diy-backyard-smoke-hous
    e/1

    a sapor latwo zmodernizowac, przepisy, itd,itp

    https://www.wyroby-domowe.pl/

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: