eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.rec.foto.cyfrowataki HDR, że aż kapcie spadywująRe: taki HDR, że aż kapcie spadywują
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!.PO
    STED!not-for-mail
    From: "Marek Dyjor" <m...@p...onet.pl>
    Newsgroups: pl.rec.foto.cyfrowa
    Subject: Re: taki HDR, że aż kapcie spadywują
    Date: Sat, 5 Feb 2011 23:13:48 +0100
    Organization: http://onet.pl
    Lines: 35
    Message-ID: <iiki31$gps$1@news.onet.pl>
    References: <iii7vk$d6t$1@inews.gazeta.pl> <2...@n...onet.pl>
    <iiibmk$jvq$1@inews.gazeta.pl> <iije16$f7o$1@news.onet.pl>
    <iijltq$m2b$1@inews.gazeta.pl> <iik0pc$82m$1@srv.cyf-kr.edu.pl>
    <iikbvc$p9s$1@inews.gazeta.pl> <iikb93$dj1$1@srv.cyf-kr.edu.pl>
    <iikeig$3lj$1@inews.gazeta.pl>
    NNTP-Posting-Host: lzu117.internetdsl.tpnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="UTF-8"; reply-type=response
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news.onet.pl 1296944033 17212 95.50.150.117 (5 Feb 2011 22:13:53 GMT)
    X-Complaints-To: n...@o...pl
    NNTP-Posting-Date: Sat, 5 Feb 2011 22:13:53 +0000 (UTC)
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5994
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.foto.cyfrowa:872549
    [ ukryj nagłówki ]

    Sebastian Nibisz wrote:
    > Jacek_P wrote:
    >> Daruj sobie tę tanią erystykę, bo nic takiego nie powiedziałem.
    >> Co najwyżej to twój osąd. Glutaminian jest obecnie masowo nadużywany
    >> przez przemysł spożywczy a twój dla tej substancji entuzjazm odbieram
    >> jako mocno naiwny.
    >
    > Wszystko w dużych ilościach szkodzi. Nie krytykuj czegoś tylko
    > dlatego, że występuje w dużych ilościach.
    >
    >> Wiesz, jaka jest różnica pomiędzy dodawaniem wodorostów do potraw
    >> a faszerowaniem się jedzeniem z fabrycznie dodanym glutaminianem?
    >
    > Taka sama jak pomiędzy zażywaniem naturalnych i syntetycznych
    > antybiotyków?
    >> Taka jak między wegetarianizmem a sprzedażą mięsa na kartki.
    >>
    >> Tylko w jednym przypadku wybór należy do ciebie.
    >
    > Opowiadasz. Ktoś Cię zmusza do jedzenia glutaminianu sodu?


    drogi kolego, GS nikt normalny raczej nie dodaje do jedzenia, to jest dość
    prostacki sposób wzmocnienia smaku. W dobrej kuchni ta substancja raczej nie
    znajduje zastosowania.



    Wiesz dlaczego techniki szlachetne w fotografii były zwane technikami
    szlachetnymi? bo były trudne do wykonania oraz miały zwykle walor
    indywidualności. Niby guma czy niby solaryzacja zrobiona w PS nie jest już
    techniką szlachetną tylko w 99% kiczem. Podobnie HDR w 99% jest stosowany
    bez umiaru i bez sensu bo dostaje sie efekciarskie zdjęcie podobające sie
    prolom.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: