eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaregulator temperatury wpada we frustrację :)Re: regulator temperatury wpada we frustrację :)
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
    0.net!news.mixmin.net!border2.nntp.ams1.giganews.com!nntp.giganews.com!newsfeed
    .neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.
    neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    From: "J.F." <j...@p...onet.pl>
    Subject: Re: regulator temperatury wpada we frustrację :)
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    References: <59c517e0$0$655$65785112@news.neostrada.pl>
    <g496jk5kw02v$.ekfccslrtuq9$.dlg@40tude.net>
    <59c55d46$0$5153$65785112@news.neostrada.pl>
    <b...@g...com>
    <59c6068b$0$650$65785112@news.neostrada.pl>
    <v9ulaw0g83t9$.1tveg19as1esi.dlg@40tude.net>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <59c65063$0$5150$65785112@news.neostrada.pl>
    <59c67bc6$0$647$65785112@news.neostrada.pl>
    <59c68266$0$642$65785112@news.neostrada.pl> <oq635p$a3f$1@dont-email.me>
    <59c6abda$0$15210$65785112@news.neostrada.pl>
    <oq6dtk$nqi$1@dont-email.me>
    Date: Sat, 23 Sep 2017 23:35:11 +0200
    Message-ID: <12szqn47ejvub$.16evue3anegxj.dlg@40tude.net>
    Lines: 31
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 82.143.187.50
    X-Trace: 1506202510 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 5160 82.143.187.50:54438
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:723979
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia Sat, 23 Sep 2017 14:50:15 -0500, Pszemol napisał(a):
    > "JaNus" <bez@adresu> wrote in message
    >>> Lubię tą gorzkość i cierpkość garbników w mocnej herbacie :-))
    >>>
    >> Czyżbyś nie wiedział, że coś-za-coś?
    >> Gdy przedłużasz parzenie, aby wyekstrahować garbniki, to w tym czasie
    >> (dość szybko!) ulatniają się składniki najbardziej szlachetne:
    >> aromatyczne. Ja łączę trzy smaki, bo zaparzam 3-krotnie. Sam pijam
    >> wyłącznie krótki, 1-parz, zaś 2 pozostałe mają zagorzałych zwolenników
    >> wśród reszty domowników
    >> i wszyscy są zadowoleni!
    >
    > Pamiętam że u nas w domu, w dawnych czasach, parzyło się
    > tzw. "esencję" herbaty - i stała ona w czajniczku do używania
    > w celu rozcieńczania i tworzenia z niej herbaty... :-) Profanacja, nie?

    Patrzac na JaNusa ... trzy w jednym :-)

    to jeszcze zobaczmy do herbaciarzy
    https://www.thespruce.com/how-to-make-the-perfect-cu
    p-of-tea-435132

    -woda ma byc swieza, drugi raz zagotowana nie jest dobra (hm ...)
    -woda ma byc wrzaca,
    -zaparzac 3-4 minuty w czajniczku (osobny dzbanek do zaparzania
    herbaty)

    Tylko jednego nie widze w opisie - ilosc herbaty (lisci) zalezy od
    ilosci osob, a ilosc wody nie ?
    Czy to sie rozumie samo, nie trzeba pisac :-)

    J.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: