eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaregulator temperatury wpada we frustrację :)Re: regulator temperatury wpada we frustrację :)
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.
    neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.n
    eostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Subject: Re: regulator temperatury wpada we frustrację :)
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    References: <59c517e0$0$655$65785112@news.neostrada.pl>
    <g496jk5kw02v$.ekfccslrtuq9$.dlg@40tude.net>
    <59c55d46$0$5153$65785112@news.neostrada.pl>
    <b...@g...com>
    <59c6068b$0$650$65785112@news.neostrada.pl>
    <v9ulaw0g83t9$.1tveg19as1esi.dlg@40tude.net>
    <s...@f...lasek.waw.pl>
    <59c65063$0$5150$65785112@news.neostrada.pl>
    <59c67bc6$0$647$65785112@news.neostrada.pl>
    <59c68266$0$642$65785112@news.neostrada.pl> <oq635p$a3f$1@dont-email.me>
    From: Paweł Pawłowicz <p...@w...up.wroc.pl.>
    Date: Sat, 23 Sep 2017 19:05:01 +0200
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; WOW64; rv:52.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/52.3.0
    MIME-Version: 1.0
    In-Reply-To: <oq635p$a3f$1@dont-email.me>
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
    Content-Language: pl
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 22
    Message-ID: <59c6943c$0$15203$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 83.26.251.236
    X-Trace: 1506186300 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 15203 83.26.251.236:15548
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:723950
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 23.09.2017 o 18:46, Pszemol pisze:
    > "Paweł Pawłowicz" <p...@w...up.wroc.pl.> wrote in message
    > news:59c68266$0$642$65785112@news.neostrada.pl...
    >> Długotrwałe parzenie powoduje ekstrakcję garbników. Czy to jest
    >> korzystne, czy nie? To zależy, w nadmiarze tak. Jak wszystko.
    >
    > Lubię tą gorzkość i cierpkość garbników w mocnej herbacie :-))

    I masz do tego święte prawo :-)

    >> Przy długim parzeniu zachodzą reakcje kluczowe do rozwinięcia
    >> "tureckiego" aromatu. Jeszcze raz zachęcam do spróbowania :-)
    >
    > Co to za reakcje? Napiszesz więcej?

    Hasło brzmi: reakcja Maillarda, generalnie jest to reakcja związków
    aminowych, na przykład aminokwasów, z cukrami. Następująca w kolejnych
    etapach degradacja produktów prowadzi do powstania związków zapachowych.
    Ale o tym parę grubych książek jest...

    P.P.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: