eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaspirytusRe: spirytus
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!n
    peer02.iad.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!feed-me.highwinds-media
    .com!nx01.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-0
    2.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not
    -for-mail
    Date: Wed, 23 Jun 2010 05:51:57 +0200
    From: "Dariusz K. Ładziak" <d...@n...pl>
    Reply-To: d...@n...pl
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.9) Gecko/20100317
    SeaMonkey/2.0.4
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    Subject: Re: spirytus
    References: <hvqteo$cnv$1@mx1.internetia.pl> <hvr4p4$78t$1@news.onet.pl>
    <%39Un.2372$9c1.237@hurricane>
    In-Reply-To: <%39Un.2372$9c1.237@hurricane>
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    Lines: 25
    Message-ID: <4c218467$0$19171$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 79.191.28.234
    X-Trace: 1277265000 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 19171 79.191.28.234:2387
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:590809
    [ ukryj nagłówki ]

    Użytkownik Miłosz Skowyra napisał:
    > W dniu 2010-06-22 21:00, Michoo pisze:
    >> identifikator: 20040501 pisze:
    >>> znacie się trochę na spirytusie? jaki wybrać do różnych prac
    >>> konserwacyjnych elektroniki (jak na przykład zmywanie kalafonii,
    >>> czyszczenie styków itp.)? lepiej brać czystą, czy rozrabiać?
    >>>
    >> Czysty spirytus albo izopropanol - ale tylko jak masz coś wrażliwego na
    >> aceton, w przeciwnym wypadku jest bezkonkurencyjny.
    >
    > Do pewnych środków, niezastąpiony jest octan etylu.

    Przemysłowo częściej octan butylu - wolniej paruje. A octan etylu, o
    czym mało kto wie to bazowy rozpuszczalnik aromatów do ciasta. Jak
    trzeba na szybko a niewiele zaś zapach nie przeszkadza - kupuje się w
    spożywczym aromat waniliowy lub rumowy, byle nie migdałowy (to
    praktycznie czysty aldehyd benzoesowy, ciężka oleista ciecz).

    --
    Darek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: