eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaregulator temperatury wpada we frustrację :)Re: regulator temperatury wpada we frustrację :)
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
    0.net!eternal-september.org!feeder.eternal-september.org!news.eternal-september
    .org!.POSTED!not-for-mail
    From: "Pszemol" <P...@P...com>
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    Subject: Re: regulator temperatury wpada we frustrację :)
    Date: Sat, 23 Sep 2017 11:43:18 -0500
    Organization: A noiseless patient Spider
    Lines: 1
    Message-ID: <oq62v4$8jh$1@dont-email.me>
    References: <59c517e0$0$655$65785112@news.neostrada.pl>
    <g496jk5kw02v$.ekfccslrtuq9$.dlg@40tude.net>
    <59c55d46$0$5153$65785112@news.neostrada.pl>
    <b...@g...com>
    <59c6068b$0$650$65785112@news.neostrada.pl>
    <v9ulaw0g83t9$.1tveg19as1esi.dlg@40tude.net>
    <59c60e2a$0$649$65785112@news.neostrada.pl>
    Reply-To: "Pszemol" <P...@B...com>
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="UTF-8"; reply-type=response
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Injection-Date: Sat, 23 Sep 2017 16:43:16 -0000 (UTC)
    Injection-Info: reader02.eternal-september.org;
    posting-host="87bfd80028345604db4f6a3c2f2ca9e0"; logging-data="8817";
    mail-complaints-to="a...@e...org";
    posting-account="U2FsdGVkX18euHDVzgwoEvGLsT0u1fF4"
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V14.0.8117.416
    In-Reply-To: <59c60e2a$0$649$65785112@news.neostrada.pl>
    X-Newsreader: Microsoft Windows Live Mail 14.0.8117.416
    Importance: Normal
    Cancel-Lock: sha1:ZJNkmo5X5pWusz/GWeDur1Q0Wco=
    X-Priority: 3
    X-MSMail-Priority: Normal
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:723943
    [ ukryj nagłówki ]

    "JaNus" <bez@adresu> wrote in message
    news:59c60e2a$0$649$65785112@news.neostrada.pl...
    > W dniu 2017-09-23 o 09:15, J.F. pisze:
    >> IMO to po takiej "niedogotowanej" wodzie jakies swinstwa w herbacie
    >> plywaja.
    >>
    > Onegdaj przeczytałem knigę niejakiego Pochliebkina, o sekretach parzenia
    > herbaty, i przytaczał on różne przepisy, i kulisy. Napisał, że
    > prawidłowo zaparzona - obowiązkowo powinna mieć taką "brudną" (z
    > wyglądu) piankę, przynajmniej w imbryku, w którym się ją parzy. Jak nie
    > ma tej pianki, to znaczy, że użyto wody zbyt gorącej, "zgotowanej".

    A co eksperci od herbaty piszą o wodzie którą zagotowałeś,
    wybąblowałeś a potem lekko ostudziłeś do tej docelowej temp. 90C?

    >> Ale to moze byc kwestia wody...
    >>
    > Jak najlepsza, bardzo "miękka" woda - jest podstawą! Lepszy napar
    > uzyskasz z dość miernych listków, lecz dobrej wody, niż "odwrotnie":
    > świetnego gatunku, zalanego kiepską, zbyt twardą wodą.

    Twarda woda, czyli taka o wysokim pH, daje herbatę o ciemnym,
    bardziej brązowym kolorze.
    Miękka woda, czyli o pH 7, daje herbatę o jasnym, bardziej czerwonym
    kolorze.

    >> i moze cukru.
    >>
    > Prawdziwy herbaciarz na tych, co słodzą cesarski napój - patrzy z
    > pogardą. Słodzić ją można jedynie wtedy, gdy podaje się ze śmietanką,
    > czy zagęszczonym mlekiem (bawarka).

    Nauczyłem się pić niesłodką u Chinczyków w restauracjach...
    Gorzka, gorąca i niesłodka - idealna do ich często tłustych i pikantnych
    Szeczuańskich potraw!

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: