eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaTransformator z mikrofalówkiRe: Transformator z mikrofalówki
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!fu-berlin.de!news.uzoreto.com!newsfeed.
    xs4all.nl!newsfeed8.news.xs4all.nl!feeder1.feed.usenet.farm!feed.usenet.farm!pe
    er03.ams4!peer.am4.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!newsfeed.neostr
    ada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostra
    da.pl.POSTED!not-for-mail
    Subject: Re: Transformator z mikrofalówki
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    References: <b...@g...com>
    <c...@g...com>
    <sf6tkh$lo$1@gioia.aioe.org> <611808cc$0$517$65785112@news.neostrada.pl>
    <c...@g...com>
    <6118de83$0$515$65785112@news.neostrada.pl>
    <61194411$0$501$65785112@news.neostrada.pl>
    <61195017$0$519$65785112@news.neostrada.pl>
    <6119543e$0$515$65785112@news.neostrada.pl>
    <sfbsmi$sb0$1$Janusz@news.chmurka.net>
    <6119790c$0$559$65785112@news.neostrada.pl>
    <sfbtkf$sns$1$Janusz@news.chmurka.net>
    From: Paweł Pawłowicz <pawel.pawlowicz13@gmailDOTcom>
    Date: Mon, 16 Aug 2021 11:34:06 +0200
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 10.0; Win64; x64; rv:78.0) Gecko/20100101
    Thunderbird/78.13.0
    MIME-Version: 1.0
    In-Reply-To: <sfbtkf$sns$1$Janusz@news.chmurka.net>
    Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
    Content-Language: pl
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 22
    Message-ID: <611a310e$0$551$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 83.30.112.158
    X-Trace: 1629106446 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 551 83.30.112.158:50087
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    X-Received-Bytes: 2341
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:766693
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 15.08.2021 o 22:32, Janusz pisze:
    > W dniu 2021-08-15 o 22:29, Paweł Pawłowicz pisze:
    >> W dniu 15.08.2021 o 22:16, Janusz pisze:
    >> [...]
    >>> W piekarniku mam rożen i go w ogóle nie używam bo wystarcza
    >>> termoobieg (do którego już drugą grzałkę wymieniam), kurczaka nabija
    >>> się na stojak i stawia na tacy,obracanie zbędne przy termoobiegu a
    >>> skórkę ładnie przyrumieni.
    >>
    >> Jeśli chcesz ładnie przyrumienioną skórkę, posmaruj roztworem cukru
    >> (lub lepiej miodu) przed pieczeniem. Miodu niedużo. To się nazywa
    >> reakcja Maillarda.
    >>
    >> P.P.
    > Tak właśnie żona robi ale ja nie przepadam bo skórka za słodka jak dla
    > mnie.

    Cukru trzeba naprawdę mało. Jeśli jest słodko, to znaczy, że było go za
    dużo. Cukry proste (miód, glukoza) są skuteczniejsze niż sacharoza
    (reakcja jest szybsza).

    P.P.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

  • 17.08.21 14:58 J.F

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: