eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.comp.pecetTo jest podróba Waszym zdaniem?Re: To jest podróba Waszym zdaniem?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news.nask.pl!
    news.nask.org.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!.POSTED!not-for-mail
    From: animka <a...@t...nie.ja.wp.pl>
    Newsgroups: pl.comp.pecet
    Subject: Re: To jest podróba Waszym zdaniem?
    Date: Wed, 20 Apr 2011 14:24:59 +0200
    Organization: ATMAN - ATM S.A.
    Lines: 53
    Message-ID: <iomjto$iu9$4@node2.news.atman.pl>
    References: <ioeh5h$o62$1@news.onet.pl> <ioei11$s1q$1@news.onet.pl>
    <iofac6$32i$1@inews.gazeta.pl> <ioh4km$6ov$1@news.onet.pl>
    <ioh4pg$e9f$6@inews.gazeta.pl> <ioh554$6ov$2@news.onet.pl>
    <t...@4...com>
    <20110418154643.5559efd1@babcia-workstation>
    <s...@4...com>
    <20110419151446.028a1215@babcia-workstation>
    <v...@4...com>
    <20110420104217.7a7a30dc@babcia-workstation>
    NNTP-Posting-Host: e1-163-j14.elartnet.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
    X-Trace: node2.news.atman.pl 1303302904 19401 193.238.180.163 (20 Apr 2011 12:35:04
    GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Wed, 20 Apr 2011 12:35:04 +0000 (UTC)
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; pl; rv:1.9.2.15) Gecko/20110303
    Mnenhy/0.8.3 Thunderbird/ 3.1 Hamster/2.1.0.11
    In-Reply-To: <20110420104217.7a7a30dc@babcia-workstation>
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.comp.pecet:1193507
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2011-04-20 10:42, Maciek Babcia Dobosz pisze:
    > Dnia 2011-04-20, o godz. 08:59:06
    > Przesmiewca<b...@o...pl> napisał(a):
    >
    >> Pewnie, ze robiono, tylko co innego smak a co innego zawartosc.
    >> Ludziom sie wydaje, ze jak cos smaczne, np. wedlina, to musi byc
    >> swieze i zrobione z dobrych jakosciowo surowcow. Tylko, ze to
    >> nieprawda. Sam kiedys pilem niezle w smaku bimbry (dopoki znajomy
    >> nie dostal pracy w laboratorium na wspomnianym wyzej chromatografie),
    >> ale wcale nie to oznaczalo, ze byly dobrze wydestylowane.
    >
    > Wiesz - ja bimbru na chromatografie nie badałem a raczej
    > organoleptycznie właśnie. Ilość fuzli bezpośrednio przekłada się na
    > jakość destylacji a dość dobrą oceną ich ilości jest także tzw. efekt
    > dnia następnego. ;-)
    >
    >> W porzadku, chociaz piszac wodka mialem w domysle zwykla, czysta, nie
    >> barwiona czy jakas kolorowa/smakowa, gdzie rzeczywiscie moga dodac
    >> pare E. Ale zawartosc tych E jest szczatkowa, w przypadku domowego
    >> destylatu szkodliwych substancji bedzie wiecej. Oczywiscie dostepnosc
    >
    > Pisałem o kolorowych z Exxx - zerknij w pierwszy post. Chyba Dark Whisky
    > czy innych tego typu wynalazków z Polmosu w Zielonej Górze nie
    > próbowałeś ;-)
    >
    >> do lepszej aparatury podwyzsza jakosc produktu, ale kowalski z zacieru
    >> przepuszczonego na bimbrownicy z bańki mleczarskiej wyprodukuje niezly
    >> koktail chemiczny.
    >
    > Dlatego pisałem że zależy to od aparatury i doświadczenia. Jak w latach
    > 80-tych bawiłem się w bimbrownika (chyba co drugi wtedy pędził ;-) )
    > to miałem zestawioną szklaną aparaturę z niewielką kolumnę
    > rektyfikacyjną i ściśle kontrolowałem proces. Nie szedłem w ilość a w
    > jakość bo głównie robiłem destylaty z owoców. Większość bimbrowników
    > robiło jednak masówkę na handel i to faktycznie było paskudne

    Sasiedzi nie wzywali policji za zasmradzanie im mieszkań?

    --
    animka

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: