eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaPrzeciazony obwod - AGD › Re: Przeciazony obwod - AGD
  • Data: 2017-04-29 14:36:19
    Temat: Re: Przeciazony obwod - AGD
    Od: "J.F." <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia Wed, 26 Apr 2017 17:33:01 +0200, Piotr Dmochowski napisał(a):
    > W dniu 2017-04-26 o 11:05, J.F. pisze:
    >> Mowa byla o garnkach emaliowanych.
    >> Ktore ponoc mozna uzywac na plycie indukcyjnej, a na "ceramicznej" nie.
    >> Skoro tyle osob uzywalo je na gazowych kuchniach, to czemu na
    >> "ceramicznej" nie ?
    >>
    > Na kuchni gazowej gorące gazy opływają garnek, lepiej lub gorzej ciepło
    > przenika przez całą powierzchnię.
    > W indukcyjnej energia z cewki trafia do blachy garnka, izolacja z emalii
    > nie przeszkadza.
    > W "ceramicznej" mamy grzałkę schowaną za szybą, na szybie stawiamy
    > garnek. Przyleganie garnka do szyby jest takie sobie, ogrzewania przez
    > powietrze też nie ma (tak jak w gazowej). Przypuszczam że słabe
    > przewodzenie ciepła może powodować duży wzrost temperatury i z tego
    > wynikają problemy

    Moze i cos w tym jest, ale skoro grzalka za szyba, to co jej dodatkowo
    przeszkadza 0.3mm emalii.
    Bo pol mm to tam chyba nie ma :-)


    J.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: