eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaKuchenka indukcyjna i piekarnikRe: Kuchenka indukcyjna i piekarnik
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
    .pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!usenet.blueworldhosting.com!feeder01.bluewo
    rldhosting.com!peer02.iad.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!feed-me.
    highwinds-media.com!nx01.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostra
    da.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrad
    a.pl.POSTED!not-for-mail
    From: "J.F." <j...@p...onet.pl>
    Subject: Re: Kuchenka indukcyjna i piekarnik
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
    MIME-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    References: <53514eb8$0$2234$65785112@news.neostrada.pl>
    <liuj8i$505$1@speranza.aioe.org>
    <6...@g...com>
    <53565fc7$0$2227$65785112@news.neostrada.pl>
    <b...@g...com>
    <53568e35$0$2376$65785112@news.neostrada.pl>
    <5356ac09$0$2372$65785112@news.neostrada.pl>
    <1...@p...pl.invalid>
    <b...@g...com>
    Date: Wed, 23 Apr 2014 07:17:07 +0200
    Message-ID: <hcxax9ivemb7$.pzp2b861nfah$.dlg@40tude.net>
    Lines: 14
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: h82-143-187-50-static.e-wro.net.pl
    X-Trace: 1398230222 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 2362 82.143.187.50:53657
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    X-Received-Bytes: 1845
    X-Received-Body-CRC: 731532813
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:663754
    [ ukryj nagłówki ]

    Dnia Tue, 22 Apr 2014 15:16:58 -0700 (PDT), Zachariasz Dorożyński
    > W kontekście gotowania rosołu indukcyjna kontra zwykła oporowa
    > indukcyjna wygrywa tylko dizajnem. Tak samo będzie z bigosem,
    > golonką i w zasadzie z wszystkimi potrawami w których czas obróbki
    > cieplnej jest dłuższy niż czas zagotowania wody potrzeby do
    > przyrządzenia potrawy. Pojęcie wrzenia przy gotowaniu jedzenia jest
    > mocno mylące. Niczemu poza stratą energii wrzenie nie służy.

    Dwie sprawy:
    - inne skladniki moga parowac (patrz destylacja z para wodna), choc do
    raczej niepozadane,
    - "erozja" potraw na skutek babelkowania. Ale babelkuje na dnie.

    J.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: