eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaKuchenka indukcyjna i piekarnikRe: Kuchenka indukcyjna i piekarnik
  • Data: 2014-04-23 07:17:07
    Temat: Re: Kuchenka indukcyjna i piekarnik
    Od: "J.F." <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Dnia Tue, 22 Apr 2014 15:16:58 -0700 (PDT), Zachariasz Dorożyński
    > W kontekście gotowania rosołu indukcyjna kontra zwykła oporowa
    > indukcyjna wygrywa tylko dizajnem. Tak samo będzie z bigosem,
    > golonką i w zasadzie z wszystkimi potrawami w których czas obróbki
    > cieplnej jest dłuższy niż czas zagotowania wody potrzeby do
    > przyrządzenia potrawy. Pojęcie wrzenia przy gotowaniu jedzenia jest
    > mocno mylące. Niczemu poza stratą energii wrzenie nie służy.

    Dwie sprawy:
    - inne skladniki moga parowac (patrz destylacja z para wodna), choc do
    raczej niepozadane,
    - "erozja" potraw na skutek babelkowania. Ale babelkuje na dnie.

    J.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: