eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.comp.pecetFormat karty SDRe: Format karty SD
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!3.eu.feeder.erj
    e.net!feeder.erje.net!news2.arglkargh.de!news.mixmin.net!aioe.org!myo0mWpABPM5q
    NkyOD80FA.user.46.165.242.91.POSTED!not-for-mail
    From: Animka <a...@t...wp.pl>
    Newsgroups: pl.comp.pecet
    Subject: Re: Format karty SD
    Date: Sun, 13 Mar 2022 20:49:29 +0100
    Organization: Aioe.org NNTP Server
    Message-ID: <t0lhsq$1c10$1@gioia.aioe.org>
    References: <svnjjl$je4$1@gioia.aioe.org>
    <3...@4...com>
    <svqdia$1bju$1@gioia.aioe.org>
    <9...@4...com>
    <svqgv3$10j8$2@gioia.aioe.org> <gkjUJ.101771$fIV5.89885@fx12.ams1>
    <svsn5g$1lem$3@gioia.aioe.org>
    <i...@4...com>
    <svt0qu$hnv$4@gioia.aioe.org>
    <6...@4...com>
    <svvoth$10cp$2@gioia.aioe.org>
    <m...@4...com>
    <t025mj$1shc$1@gioia.aioe.org>
    <1hp44bunnftnk$.1apcrpgw0iwsn.dlg@40tude.net>
    <t0302m$1shv$1@gioia.aioe.org> <t08rcp$5g5$1@gioia.aioe.org>
    <t0cas4$1m8b$3@gioia.aioe.org> <t0d6km$1mbc$1@gioia.aioe.org>
    <738eqlylhda4$.jp3d8iy75u59$.dlg@40tude.net>
    <t0hiq5$fgk$5@gioia.aioe.org> <t0j6g0$l6a$1@gioia.aioe.org>
    <ej2w2e2whjmt$.ewjj5c070ru6.dlg@40tude.net>
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Injection-Info: gioia.aioe.org; logging-data="45088";
    posting-host="myo0mWpABPM5qNkyOD80FA.user.gioia.aioe.org";
    mail-complaints-to="a...@a...org";
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; rv:91.0) Gecko/20100101 Thunderbird/91.7.0
    Hamster/2.1.0.11
    Content-Language: pl
    X-Notice: Filtered by postfilter v. 0.9.2
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.comp.pecet:1273923
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2022-03-13 o 16:24, Collie pisze:
    > W sobotę, 12.03.2022 o 23:15, Animka napisała:
    >
    >> Nie robię codziennie surówek, ale kupię olej z oliwek przy okazji.
    >> Kiedyś kupowałam różne. Teraz mam w domu tylko słonecznikowy.
    >
    > Do surówek tylko oliwa z oliwek. Tak twierdzi moja osobista ekspertka
    > kuchenna, bo mnie tam bez różnicy, czy z oliwek, czy ze słonecznika.
    > W ogóle, jak twierdzi ta sama ekspertka, oliwa z oliwek jest tak
    > wyjątkowym olejem, że dla smakosza i zdrowotnika wszystkie inne oleje
    > to ersatze. Te namiastki oliwy powinny zresztą być spożywane tylko na
    > zimno, bo do smażenia nadaje się jedynie olej rzepakowy. Krótko mówiąc:
    > oliwa vergine über alles!

    Pozdrów swoją osobistą ode mnie :-)
    Czy oliwa z oliwek jest z takich samych, które sprzedają w słoikach w
    sklepach? Coś obrzydliwie gorzkiego to jest.
    Olej Bartek nadaje się także do smażenia.Oliwa z oliwek też.

    Oliwa z oliwek w kuchni
    Ze względu na wysoką zawartość cennych kwasów tłuszczowych, oliwa z
    oliwek zastosowania w kulinariach oferuje bardzo szerokie. Może być
    wykorzystywana zarówno do marynowania, jak i smażenia, duszenia czy
    gotowania. Zdania w kwestii tego czy można smażyć na oliwie typu extra
    virgin są podzielone, ponieważ niektórzy eksperci twierdzą, że wpływa to
    niekorzystnie na strukturę kwasów tłuszczowych. Inni z kolei
    podkreślają, że jednonienasycone kwasy tłuszczowe (obecne w oliwie z
    oliwek w wysokim stężeniu) nie ulegają degradacji w czasie obróbki
    termicznej, co sprawia że jest ona jednym z najlepszych tłuszczów
    przeznaczonych do smażenia.
    https://biogo.pl/blog/zastosowania-oliwy-z-oliwek/


    --
    animka

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: