eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.sci.inzynieriaSól zmiękczającaRe: Sól zmiękczająca
  • Data: 2016-03-17 18:29:39
    Temat: Re: Sól zmiękczająca
    Od: masti <g...@t...hell> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    nadir wrote:

    > Tak przy okazji, to ta sól zmiękczająca mocno się różni składem od
    > zwykłej soli kuchennej?
    > W razie jak mi zabraknie tej zmiękczającej, to mogę sobie wsypać
    > kuchenną? I odwrotnie, jak zabraknie kuchennej, to mogę bigos posolić tą
    > zmiękczającą bez negatywnych skutków dla zdrowia?

    zmiękczająca ma dodatek cytryny i tą spokonjnie możesz stosować
    zamiennie
    Peklowa lub peklująca często mylona ze zmiekczająca ma dodatek ok. 0.5%
    azotynu sodu i tej nie powinno się uzywać do normalnego solenia

    --
    "-Mam lęk gruntu! -Chyba wysokości?
    -Wiem co mówię. To grunt zabija!" T.Pratchett

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: