eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaPrzyciski dotykowe › Re: Przyciski dotykowe
  • Data: 2016-12-30 15:49:43
    Temat: Re: Przyciski dotykowe
    Od: Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> szukaj wiadomości tego autora
    [ pokaż wszystkie nagłówki ]

    Pan Adam Wysocki napisał:

    >>> Że on się nie boi, że mu ten słoik imploduje... przecież on nie jest
    >>> przeznaczony do podciśnienia, do tego w wysokiej temperaturze.
    >> Jak nie, jak tak? Przecież przy wekowaniu kompotu, dajmy na to sliwkowego
    >> (w wysokiej temperaturze), ze słoika poietrze usuwane jest całkowicie.
    >
    > A to nie wiedziałem...

    Człowiek uczy się całe życie. Ja też nie jestem autorytetem w dziedzinie
    fizyki kuchennej, tyle że udało mi się wszcząć dyskusję na ten temat.

    Implozji nadmiernie bać się nie należy. Ciśnienie atmosferyczne wcale
    nie jest takie wielkie. Nadciśnienie w butelce napoju gazowanego jest
    o wiele wyższe, zwłaszcza gdy stoi na słońcu. Tak samo w drugą stronę.
    Zakorkowana butelka w morzu też nie imploduje. Choć jedna atmosfera,
    to zaledwie niecałe dziesięć metrów głębokości.

    --
    Jarek

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: