eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaPT100 - a jednak jest to możliweRe: PT100 - a jednak jest to możliwe
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
    atman.pl!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-b-01.news.n
    eostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
    Date: Fri, 16 Dec 2011 15:49:34 +0100
    From: Paweł Pawłowicz <p...@w...up.wrocDOTpl>
    Reply-To: p...@w...up.wrocDOTpl
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:8.0) Gecko/20111105 Thunderbird/8.0
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    Subject: Re: PT100 - a jednak jest to możliwe
    References: <8...@n...googlegroups.com>
    <1i30m8yiy5ew6$.ncot37jbqmdk.dlg@40tude.net>
    <f...@n...googlegroups.com>
    <jccutn$4vt$1@inews.gazeta.pl>
    <4eea0548$0$1221$65785112@news.neostrada.pl>
    <4eea17df$0$1199$65785112@news.neostrada.pl>
    <4eea2cbc$0$1225$65785112@news.neostrada.pl>
    <jcddp0$3ud$1@usenet.news.interia.pl>
    <1...@4...net>
    <jcesoe$728$1@news.icm.edu.pl> <jcf15e$39v$1@inews.gazeta.pl>
    <jcf2f6$iqm$1@news.icm.edu.pl>
    <7...@z...googlegroups.com>
    <jcf68q$qok$1@news.icm.edu.pl>
    <5...@3...googlegroups.com>
    <jcfhbs$dkm$1@mx1.internetia.pl>
    In-Reply-To: <jcfhbs$dkm$1@mx1.internetia.pl>
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 16
    Message-ID: <4eeb5a7d$0$1228$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 83.26.121.251
    X-Trace: 1324046973 unt-rea-b-01.news.neostrada.pl 1228 83.26.121.251:49476
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:621938
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2011-12-16 14:33, Mario pisze:

    > Ciężko będzie. Nie masz wzorców z taką dokładnością. Zero stopni C
    > jeszcze w miarę da się zrobić o ile mieszaniny nie przechłodzisz i
    > unikniesz gradientów temperatury wynikających z silnego dopływu ciepła z
    > zewnątrz.

    Jeśli myślisz o termosie z wodą i lodem, to nie uzyskasz dokładności
    lepszej niż 1 stopień. Z przyczyn, o których pisałeś. Dla 0.1 C można,
    nawet w warunkach kuchennych, zmajstrować wzorzec oparty o punkt
    potrójny wody. Opis był dość dawno temu w Świecie Nauki, pewno dałoby
    się znaleźć na www sciam.com.

    Pozdrawiam,
    Paweł

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: