eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaKuchenka indukcyjna i piekarnikRe: Kuchenka indukcyjna i piekarnik
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!news.nask
    .pl!news.nask.org.pl!news.unit0.net!usenet.blueworldhosting.com!feeder01.bluewo
    rldhosting.com!peer02.iad.highwinds-media.com!news.highwinds-media.com!feed-me.
    highwinds-media.com!nx02.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostra
    da.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrad
    a.pl.POSTED!not-for-mail
    Date: Tue, 22 Apr 2014 20:38:02 +0200
    From: Paweł Pawłowicz <p...@w...up.wroc[kropka]pl>
    Reply-To: p...@w...up.wroc[kropka]pl
    User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:24.0) Gecko/20100101 Thunderbird/24.4.0
    MIME-Version: 1.0
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    Subject: Re: Kuchenka indukcyjna i piekarnik
    References: <53514eb8$0$2234$65785112@news.neostrada.pl>
    <liuj8i$505$1@speranza.aioe.org>
    <6...@g...com>
    <53565fc7$0$2227$65785112@news.neostrada.pl>
    <b...@g...com>
    <53568e35$0$2376$65785112@news.neostrada.pl>
    <5356ac09$0$2372$65785112@news.neostrada.pl>
    In-Reply-To: <5356ac09$0$2372$65785112@news.neostrada.pl>
    Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    Lines: 23
    Message-ID: <5356b709$0$2140$65785112@news.neostrada.pl>
    Organization: Telekomunikacja Polska
    NNTP-Posting-Host: 83.27.163.89
    X-Trace: 1398191881 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 2140 83.27.163.89:53994
    X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
    X-Received-Bytes: 2088
    X-Received-Body-CRC: 233255121
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:663717
    [ ukryj nagłówki ]

    W dniu 2014-04-22 19:51, J.F pisze:
    > Użytkownik "Paweł Pawłowicz" napisał
    > W dniu 2014-04-22 16:35, Zachariasz Dorożyński pisze:
    >>> [...]
    >>>>> Przy gotowaniu ziemniaków albo wołowiny szybkość gotowania wody nie
    >>>>> ma praktycznie znaczenia.
    >>>> Akurat przy wołowinie ma. I to bardzo duże.
    >>>
    >>> zawsze mi się wydawało że wołowinę trzeba długo gotować.
    >
    >> A rosół (zgadnij z czego) grzać powoli. Czyli jednak szybkość ma
    >> znaczenie.
    >
    > Zaraz ... "wolno" gotujaca sie woda ma 100C, a "szybko" gotujaca woda ma
    > 100C.

    Nie jest to prawda. Transport energii wymaga różnicy temperatur, "szybko
    gotująca się" woda ma wyższą temperaturę niż "wolno gotująca się", choć
    nie jest to duża różnica.
    Pisałem jednak o czymś innym. "Rosół grzać powoli" oznacza wolno
    podnosić jego temperaturę.

    P.P.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: