eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaJak działa kuchnia indukcyjna?Re: Jak działa kuchnia indukcyjna?
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
    From: Krzysztof Tabaczyński <k...@w...pl>
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    Subject: Re: Jak działa kuchnia indukcyjna?
    Date: Fri, 18 Sep 2009 22:15:14 +0200
    Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
    Lines: 29
    Message-ID: <h90pom$bls$1@inews.gazeta.pl>
    References: <h8tpbf$3ud$1@inews.gazeta.pl>
    <h8tsvk$iqs$1@news.onet.pl><4ab28b7e$1@news.home.net.pl><f...@d...googlegroups.com><4ab2a263$1@news.home.net.pl>
    <e...@n...yarross.net.pl> <4...@n...home.net.pl>
    <2255c$4ab3c2f4$506cdd75$16727@news.chello.at>
    NNTP-Posting-Host: chello089078056134.chello.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="utf-8"; reply-type=response
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: inews.gazeta.pl 1253304918 11964 89.78.56.134 (18 Sep 2009 20:15:18 GMT)
    X-Complaints-To: u...@a...pl
    NNTP-Posting-Date: Fri, 18 Sep 2009 20:15:18 +0000 (UTC)
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5512
    X-Priority: 3
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5512
    X-User: trurl1954
    X-MSMail-Priority: Normal
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:571653
    [ ukryj nagłówki ]


    Użytkownik "grg12" <g...@c...at> napisał w wiadomości
    news:2255c$4ab3c2f4$506cdd75$16727@news.chello.at...
    > Papkin pisze:
    >>
    >>> Szklo jest nieprzezroczyste w podczerwieni 8-14um, przynajmniej
    >>> sodowe i sodowo-wapniowe.
    >>
    >> no tak, zapomnialem o tym. Dziurki w blacie robic nie ma sensu i nie
    >> mozna bo zaleje czujke syf predzej czy pozniej. Zostaje metoda pomiaru
    >> temperatury pod garnkiem, ale wydaje mi sie ze bezwladnosc czujnika pod
    >> tafla szkla moze byc za duza w stosunku do predkosci nagrzewania sie
    >> garnka? Bo trzeba odciac powiedzmy po osiagnieciu 300C przez naczynie.
    >> Ale moze sie myle, na pewno sa szybkie czujniki. Jak odetniesz przy 400C
    >
    > A może na odwrót - rozwiązanie podobne jak w niektórych lutownicach
    > Wellera. Dno garnka z materiału o odpowiedniej temperaturze Curie - w
    > razie przegrzania garnek przestaje skutecznie zwierać pole pętli, kuchenka
    > odcina prąd (albo - podobnie jak aluminiowymi garnkami, spada wydajność
    > grzania).
    > Kto sie bierze za produkcje ekskluzywnych garnków ze stabilizacją
    > temperatury? :)

    Ale to będzie garnek "jednozakresowy".
    Bigos Ci się uda, ale leczo już nie, albo odwrotnie.
    Chyba, że punkt Curie będzie regulowany...

    Pozdrowienia. Krzysztof z Tychów.

Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: