-
1. Data: 2013-05-30 08:49:55
Temat: Czy jest tu technolog żywności - specjalista od "postażania" żywności?
Od: s...@g...com
Mam syna dwulatka który dużo pije mleka. Dlatego zawsze kupuje większą ilość w
woreczkach.
Ostatnio się tak złożyło że w sobote kupiłem większą ilość.
Ale między czasie musiałem z synem wyjechać.
W efekcie zostało mi półbutelki przelane z woreczka + dwa woreczki z datą do 28 maja.
Przyjeżdżam wieczorem 28 maja. Gotuję tę półbutelki. Wszystko OK.
Następny dzień, dzień po terminie ważności.
Gotuje mleko z pierwszego woreczka -skwasiło się Wiadomo przypadek.
Drugi woreczek, to samo ???????????????????
Ale ta technologia poszła do przodu. Może mi ktoś powiedzieć o co chodzi?
-
2. Data: 2013-05-30 09:37:21
Temat: Re: Czy jest tu technolog żywności - specjalista od "postażania" żywności?
Od: "cef" <c...@i...pl>
Użytkownik wrote:
> Mam syna dwulatka który dużo pije mleka.
(.................)
> Ale ta technologia poszła do przodu. Może mi ktoś powiedzieć o co
> chodzi?
Taka technologia była już bardzo dawno. Pamiętam sprzed 20 lat produkty
spożywcze niemieckie, które "psuły się" dokładnie w dniu n+1.
Z drugiej strony mleko w dużych ilościach nie jest szczególnie zdrowe
ani polecane i o tym zapewne chciał Cię poinformować producent.