-
61. Data: 2011-08-10 12:58:13
Temat: Re: kulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)
Od: Pan Peresada <p...@p...pl>
Mikolaj Machowski <m...@w...pl> napisał(a):
>Sprawdź przy okazji średnią oczekiwaną długość życia 30 lat temu
>i teraz.
Rozroznij zycie od zycia wegetacyjnego i polegajacego na ciaglym leczeniu.
Pomysl przy okazji, ile mogliby zyc ludzie z jedzeniem takim jak 30 lat temu
i medycyna jak dzisiaj - to powinno dac Ci do myslenia.
-
62. Data: 2011-08-10 13:25:26
Temat: Re: kulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)
Od: Catholic <l...@v...pl>
>
> Sprawdź przy okazji średnią oczekiwaną długość życia 30 lat temu
> i teraz.
>
> m.
oczekiwana długość życia jest odwrotnie proporcjonalna do rzeczywistej
J
-
63. Data: 2011-08-10 14:54:05
Temat: Re: kulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)
Od: Kosu <6...@e...pl>
On 2011-08-10 14:54, Pan Peresada wrote:
> Tak, bedzie mial mniejsza szanse na chorobe. I nie chodzi o jedzenie szynki
> z woda bo takiej nie ma, a szynki z woda, dodatkami GMO i chemia.
Specem nie jesteś chyba, więc Ci podpowiem, że nie ma czegoś takiego jak
dodatek GMO :). A chemia może być bardzo zdrowa. Widziałeś kiedyś
aptekę? Myślisz że tabletki się zrywa z gałęzi?
pozdrawiam,
PK
-
64. Data: 2011-08-10 17:30:07
Temat: Re: kulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)
Od: Mikolaj Machowski <m...@w...pl>
Kosu napisał:
> Hahahaha. Właśnie oglądałem serwis informacyjny na TVPInfo. UOKiK zrobił
> przeglądową kontrolę punktów gastronomicznych - publikacja jak na
> zamówienie :P.
>
> Najgorzej wypadły wszelkie knajpy sezonowe w kurortach turystycznych.
> Najlepiej oczywiście bary mleczne, fastfoody i bary na dworcach.
Powód jest prosty: w tych miejscach najłatwiej i najtaniej zrobić
kontrolę a jednocześnie prowadzący wkładają w te miejsca sporo wysiłku.
W przypadku knajp sezonowych to zazwyczaj jest uboczne zajęcie i jeśli
inspekcja zamknie lokal to nie będzie sprawa życia i śmierci dla
właściciela.
m.
-
65. Data: 2011-08-10 21:29:36
Temat: Re: kulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)
Od: crazy bejbi <t...@n...ma.wcale>
W dniu 2011-08-08 08:57, JA pisze:
> Wszystko piknie.
> Powiedz mi tylko, dlaczego w czasach niezdrowego żarcia z polskiej wsi,
> czyli tak ze 30 lat temu problem otyłości nie istniał. Byli grubasy to
> oczywiste, ale nie był to prblem społeczny.
> Za to teraz jest. Przyjżyj się ludziom na ulicy. Zobacz ilu modych ludzi
> - do 30 -tki wygląda tak, że już prosi się o odchudzanie.
Idź do marketu przeczytaj skład np. zwykłego ketchupu ... 90% ma soję
modyfikowaną. tu leży problem ... Te bez soi modyfikowanej to są te "dla
dzieci" np. pudliszek i kosztują 2x więcej niż ten "zwykły"
Wojtek
--
polecam stronę: www.nartyrowery.pl
największy sklep ze sprzętem rowerowym
-
66. Data: 2011-08-11 06:13:08
Temat: Re: kulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)
Od: Pan Peresada <p...@p...pl>
Kosu <6...@e...pl> napisał(a):
>Specem nie jesteś chyba, więc Ci podpowiem, że nie ma czegoś takiego jak
>dodatek GMO :)
Pewnie ze nie ma. Jest zywnosc GMO, ale to trzeba skrot myslowy zrozumiec.
> A chemia może być bardzo zdrowa.
A rozrozniasz moze od nie musi?
I co chcesz udowodnic, ze kielbasy sa zdrowe, bo maja chemie?
>Widziałeś kiedyś
>aptekę? Myślisz że tabletki się zrywa z gałęzi?
To idz najedz sie cjanku, to tylko chemia przeciez
-
67. Data: 2011-08-11 06:14:27
Temat: Re: kulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)
Od: Pan Peresada <p...@p...pl>
crazy bejbi <t...@n...ma.wcale> napisał(a):
>Idź do marketu przeczytaj skład np. zwykłego ketchupu ... 90% ma soję
>modyfikowaną. tu leży problem ... Te bez soi modyfikowanej to są te "dla
>dzieci" np. pudliszek i kosztują 2x więcej niż ten "zwykły"
Akurat Pudliszki maja GMO, bez chemii i GMO jest np. Heinz. Ale to tak BTW.
-
68. Data: 2011-08-11 08:04:45
Temat: Re: kulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)
Od: Dawid <x...@n...pl>
W dniu 2011-08-11 08:13, Pan Peresada pisze:
> Kosu<6...@e...pl> napisał(a):
>
>> Specem nie jesteś chyba, więc Ci podpowiem, że nie ma czegoś takiego jak
>> dodatek GMO :)
>
> Pewnie ze nie ma. Jest zywnosc GMO, ale to trzeba skrot myslowy zrozumiec.
>
>> A chemia może być bardzo zdrowa.
>
> A rozrozniasz moze od nie musi?
> I co chcesz udowodnic, ze kielbasy sa zdrowe, bo maja chemie?
>
>> Widziałeś kiedyś
>> aptekę? Myślisz że tabletki się zrywa z gałęzi?
>
> To idz najedz sie cjanku, to tylko chemia przeciez
Ale pierdolisz, normalnie nie da się tego czytać.
Boisz się jeść, oddychać, chemia to tylko trucizny.
Zal mi Cię, całe życie w strachu.
Ludzie z fobiami i innymi chorobami, wypierdalać na inną grupę.
Gówno mnie obchodzi twoja zdrowa kiełbasa.
-
69. Data: 2011-08-11 09:38:36
Temat: Re: kulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)
Od: Pan Peresada <p...@p...pl>
Dawid <x...@n...pl> napisał(a):
>Ale pierdolisz, normalnie nie da się tego czytać.
>Boisz się jeść, oddychać, chemia to tylko trucizny.
>Zal mi Cię, całe życie w strachu.
Jestes drugim, ktory mnie zaluje na tej grupie (pierwszym,
ktory sie martwil moim strachem byl pare tyg. temu
autor laczacego sie bez wiedzy usera do netu Machinery).
To jakies zarazliwe?
Wiesz, tez sobie kiedys kupowalem sobie to, na co mialem akurat ochote,
ot klasyczne zawierzenie, ze przeciez skoro jedzenie jest dopuszczone do sprzedazy,
to wszystko jest ok. Przy tym nie zazeralem sie na umor, jadlem tyle tylko, zeby
zaspokoic
glod, nie kupowalem tez byle jakiego gowna bo bylo mnie stac na drozsze produkty,
swietnie sie zawsze czulem i nie mialem problemow zadnych ani z nadwaga
ani ze zdrowiem. W wieku 32 lat zdiagnozowano mi jednak raka
jelita grubego. Wyleczylem sie z niego po prawie 2 latach walki,
odpowiednim przyjmowaniem pokarmow i protokolem Gersona nie majac ani
operacji, ani chemii ani naswietlania (w szpitalu bylem tylko na diagnozach)
wiec zakladam, ze wiem wiecej o jedzeniu i prawidlowym odzywianiu niz Ty i
wiekszosc ludzi oglupianych przez tv. Dodatkowa korzyscia (najprawdopodobniej) jaka
odnioslem ja i moja zona z prawidlowego odzywiania przez lata jest to, ze urodzila
nam sie corka bez zadnej alergii - ma juz 5 lat i jest jedynym dzieckiem w grupie
przedszkolnej, ktore praktycznie na nic nie jest uczulone.
Jesli nie rusza Cie informacja,ze na drugie miejsce po naczyniowcach wysuwaja sie
gastrolodzy,
jesli chodzi o ilosc pacjentow, a prognozowana przyczyna smierci w co 3 przypadku
za niecale 20 lat to nowotwor to coz, nie mam nic Ci wiecej do powiedzenia.
Smacznego (bo dla wiekszosci ludzi dzis to smak jest wyznacznikiem jakosci produktu).
>Ludzie z fobiami i innymi chorobami, wypierdalać na inną grupę.
>Gówno mnie obchodzi twoja zdrowa kiełbasa.
Drogi Dawidzie, okazales sie zwyklym gburkiem, ktory nie potrafi ladnie zwrocic
uwagi adwersarzowi tylko dlatego, ze ma inne zdanie.
Ale to offtopic i nie jest to temat dyskusji na te grupe, zatem EOT.
-
70. Data: 2011-08-11 09:50:33
Temat: Re: kulisy robienia zdjęć żarcia (od pro)
Od: Janko Muzykant <j...@w...pl>
W dniu 2011-08-11 11:38, Pan Peresada pisze:
> Wiesz, tez sobie kiedys kupowalem sobie to, na co mialem akurat ochote,
> ot klasyczne zawierzenie, ze przeciez skoro jedzenie jest dopuszczone do sprzedazy,
> to wszystko jest ok. Przy tym nie zazeralem sie na umor, jadlem tyle tylko, zeby
zaspokoic
> glod, nie kupowalem tez byle jakiego gowna bo bylo mnie stac na drozsze produkty,
> swietnie sie zawsze czulem i nie mialem problemow zadnych ani z nadwaga
> ani ze zdrowiem. W wieku 32 lat zdiagnozowano mi jednak raka
> jelita grubego. Wyleczylem sie z niego po prawie 2 latach walki,
> odpowiednim przyjmowaniem pokarmow i protokolem Gersona nie majac ani
> operacji, ani chemii ani naswietlania (w szpitalu bylem tylko na diagnozach)
> wiec zakladam, ze wiem wiecej o jedzeniu i prawidlowym odzywianiu niz Ty i
> wiekszosc ludzi oglupianych przez tv.
Przykre, ale takie choroby nie do końca są związane ze skutkami tego czy
owego. To statystyka, jak mówią - co ma wisieć, nie utonie.
> Dodatkowa korzyscia (najprawdopodobniej) jaka
> odnioslem ja i moja zona z prawidlowego odzywiania przez lata jest to, ze urodzila
> nam sie corka bez zadnej alergii - ma juz 5 lat i jest jedynym dzieckiem w grupie
> przedszkolnej, ktore praktycznie na nic nie jest uczulone.
No, jakiś tam udział w tym jest, ale na alergię najlepszy sposób to kot,
pies, kury, spanie na sianie, łażenie po kałużach i lizanie klamek.
> Jesli nie rusza Cie informacja,ze na drugie miejsce po naczyniowcach wysuwaja sie
gastrolodzy,
> jesli chodzi o ilosc pacjentow, a prognozowana przyczyna smierci w co 3 przypadku
> za niecale 20 lat to nowotwor to coz, nie mam nic Ci wiecej do powiedzenia.
> Smacznego (bo dla wiekszosci ludzi dzis to smak jest wyznacznikiem jakosci
produktu).
Jesteśmy tylko częścią przyrody, wiosna/lato/jesień/zima...
Nie wiadomo, czy mnie coś dziś nie rozjedzie. Umiar we wszystkim mieć
trzeba. Są ludzie (nie do Ciebie to), którzy zapadli za ciężką chorobę
bania się wszystkiego, ich życie polega na szukaniu tego co (wydaje się
im być) zdrowe. Nie żyją bynajmniej dłużej niż inni.
--
pozdrawia Adam
różne takie tam: www.smialek.prv.pl www.facebook.com/smialekadam
/marzenia są jak stal: uderzenie może zabić, lecz rdza każde w końcu
unicestwi/