eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plGrupypl.misc.elektronikaschemat elektryczny kuchenki mikrofalowejRe: schemat elektryczny kuchenki mikrofalowej [OT]
  • Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!nf1.ipartners.pl!ipartners.pl!news2.ipartne
    rs.pl!not-for-mail
    From: "qlphon" <q...@p...fm>
    Newsgroups: pl.misc.elektronika
    Subject: Re: schemat elektryczny kuchenki mikrofalowej [OT]
    Date: Tue, 19 Oct 2010 11:57:44 +0200
    Organization: GTS Energis
    Lines: 29
    Message-ID: <i9jq46$2de7$1@news2.ipartners.pl>
    References: <i941eb$ml6$1@news2.ipartners.pl> <i96bh0$cpp$1@news.onet.pl>
    <i96dkn$1s5i$1@news2.ipartners.pl>
    <4cb70162$0$27031$65785112@news.neostrada.pl>
    <i974kd$27i7$1@news2.ipartners.pl>
    <4cb74392$0$21008$65785112@news.neostrada.pl>
    <i991ea$3h2$1@news2.ipartners.pl>
    <4cb82e95$0$22806$65785112@news.neostrada.pl>
    <i9gugs$104v$1@news2.ipartners.pl>
    <4cbc9ba1$0$22805$65785112@news.neostrada.pl>
    <o...@l...dom>
    NNTP-Posting-Host: 114.apksa.pl
    Mime-Version: 1.0
    Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="UTF-8"; reply-type=response
    Content-Transfer-Encoding: 8bit
    X-Trace: news2.ipartners.pl 1287482310 79303 195.94.212.114 (19 Oct 2010 09:58:30
    GMT)
    X-Complaints-To: a...@i...pl
    NNTP-Posting-Date: 19 Oct 2010 09:58:30 GMT
    X-Priority: 3
    X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.5931
    X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.5931
    X-MSMail-Priority: Normal
    Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.elektronika:597667
    [ ukryj nagłówki ]

    >> Z tym "pobudzaniem" wody to opinie są mieszane. Woda bardzo silnie
    >> pochłania dość szerokie spektrum fal e.m.

    > Prawda

    >> Z tego co sobie przypominam częstotliwość mikrofalówek była podyktowana
    >> pewnym kompromisem co do zajętości częstotliwości w tym paśmie.

    > Nie prawda, to jest częstotliwość rezonansowa cząsteczek wody,
    > przy 2.5GHz następuje maxymalna aplituda drgań, czli największa
    > efektywność
    > grzania wody przez jej'pocieranie' :)

    trochę nie prawda...
    częstotliwość rezonansowa (jeśli w ogóle można ją tak nazwać) dla wody
    jest w innym miejscu i celowo z niej zrezygnowano
    wybierając pewien kompromis pomiędzy szybkością pochłaniania energii fal
    przez wodę
    a głębokością penetracji

    w pierwszych próbach zagotowywała się tylko powierzchnia
    stąd to udoskonalenie...

    mogę się założyć, że na tym właśnie polega odmienne traktowanie różnych
    potraw
    w droższych kuchenkach, gdzie producent nieznacznie wpływa na długość fali
    w zależności od wybranego programu...


Podziel się

Poleć ten post znajomemu poleć

Wydrukuj ten post drukuj


Następne wpisy z tego wątku

Najnowsze wątki z tej grupy


Najnowsze wątki

Szukaj w grupach

Eksperci egospodarka.pl

1 1 1

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.

Wzory dokumentów

Bezpłatne wzory dokumentów i formularzy.
Wyszukaj i pobierz za darmo: